Ge publiken en chans, Frölunda

När Frölunda spelar SM-final kommer förstås publiken till Scandinavium. Det är, som ni ser på filmen här ovan, 12 044 på matchen mot Skellefteå.
Men tillåts fansen att sjunga?
Får de skapa stämningen?
Nope. En inhyrd discjockey har fått uppdraget att tända publiken – och det blir lika äkta som en pappklappa.
Tyvärr.
Varför får inte Goa Gubbar och Sektion 84 chansen att sjunga för Frölunda?
Och den där snubben som tar på sig skridskor och åker med en mick och gapar sönder stämningen efter periodpauserna kan de skaffa en DeLorean till direkt.
Ni vet, en som som Michael J Fox åkte tillbaka i tiden med …
Om inte kommer buropen garanterat redan på torsdag.

21 kommentarer om “Ge publiken en chans, Frölunda

 1. NU har jag inte sett eller hört denne DJ det skrivs om, men introt i videon är det ju inget fel på? Hellre det än en massa platta ramsor och tafflig sång. Idrottspublik har en tendens att överskatta sin egen betydelse rätt ordentligt.

 2. Var på matcherna mot Luleå. Luleå-klacken, på några hundra personer, hördes över hela Scandinavium och sjöng genom hela matcherna. Bedrövligt tyst i övrigt, från Goa Gubbar hörs bara trumman.

 3. Satt ju och skämdes när grabben åkte runt och skränade nån egenskriven pastoral med hårdrocksarr. Helt okänsligt, oproffsigt och o-charmigt. Trist att klubben köper in skräp-entertainmanet och never ending light-show i stället för att skapa värsta tifot, tryck och äkta läktarkultur tillsammans med fansen. Gubben med jätteflaggan i Luleå skapade mer stämning på egen hand än vad som åstadkoms med all teknik, dj och rockband i Skandinavium. Så lägg stålarna på samarbete med klacken i stället.

 4. Håller HEEEELT med dig Johan. Den gapande dåren före matchen var ju pinsamt för hela inramningen och för den som hade beslutat om eländet !! Och DJ ska vara på rätt ställe INTE i en hockeyfinal !!

 5. Bygg en ny arena eller bygg ut Frölundaborg, Scandinavium är för stor för att skapa ett bra tryck! Framförallt tror jag att en mindre (8-10 000 platser) arena kommer göra att alla som använder hockey som tidsfördriv stannar hemma, då vi riktiga hockeysupporters kommer att få slåss mer om biljetterna och den sjungande och klappande publiken kommer garanterat att försöka för biljett före tidsfördrivarna! Ståplats och permanent plats för supporterföreningarna, som gör att de inte behövs ta ner mellan varje match. Plocka bort DJ och reklam, låt supportrarna höras!

 6. Ja det är inte som förr, slutspelsserierna mot HV och Färjestad i börja av 2000-talet då var det krig och riktigt tryck!! Det busvisslades när motståndaren hade pucken och varje domslut mot Frölunda medförde upploppsstämning på läktarn! Då hade Frölunda en extraspelarenpå läktaren!
  Bort med alla jävla reklamjinglar i varje avblåsning, lillasyster spelar introt live i hela slutspelet! Tre Drag med Hellberg i spetsen tar hand om publiken i pauserna och före matchen! Och inte en minst en dj med känsla för hockey, inte en Ibiza dj som aldrig sett en hockeymatch förut!
  Så enkelt att utföra men allt skall styras av reklam och pengar….
  Gör upplevelsen bättre så ökar ni intäkterna ändå!!

 7. Hej,
  Jag tycker att den nya supportergruppen Indians Army skall få all eloge för sina fantastiska insatser, De har fina flaggor och skapar stämning hos alla i publiken. Kolla på din video så förstår du var de flaggorna kommer ifrån.

 8. Stämningen dog för flera år sedan. Sen dom skall spela denna Bert Karlsson productions musik så fort det blir ett avbrott. Musiken är så hög så det går inte knappt att prata med den som sitter bredvid.

  Varför har inte Frölunda något förtroende för sin publik? Hockeyn borde se och lära mer av fotbollen i detta ämne. Frölunda skall få sin egna grej och inte bli så förbannat armekanskt. Det fattas själ i Frölundas tanke och förtroende när det gäller stämning och supporter kultur. Tillbaka till rötterna.

 9. Gör om gör rätt. Att den lilla sång som ibland kommer från klacken överröstas av illa valt dj:ande kväver den lilla stämning som hade kunnat bli. Dessa biljettpriser kräver en högre standard. Hemmafördel? Inte tack vare tryck från läktarplats iallafall. Tennisklapp…

  Det måste till en ordentlig ståplats-sektion och tyvärr också mer engagemang från supporterklubben att anordna rejäla tifon! Det är SM-final!
  Nästa match ser jag från en pub…

 10. Kan hålla med att det är en tråkig inramning i Scandinavium. Varför inte låta supportrarna bestämma vad dom vill ha för inslag inför matcherna. Dags att snacka med fansen!! Lämna förslag till ledningen vet ja!!

 11. Bra skrivet Rylander! Låt publiken ta tag i att skapa stämning. Ta bort tramset med han som åkte runt på isen och försökte få igång publiken innan matchen. Han kunde ju inte ens hålla takten. Bort med DJ och låt hockeyn vara i fokus.

 12. Jag har försökt påtala eländet med DJ till Frölundas kansli utan resultat. Nu försöker de ju t.o.m. överrösta spontansången efter måljingeln med Buffalo Soldier. Om de promt måste ha en DJ kan de väl åtminstone anlita en med lite taktkänsla (i dubbel bemärkelse).

 13. Skulle de sjunga om dj bar tyst. Skandinavium är ju inte party direkt? Vill man ha truck behövs en my arena med ståplats med bra fare sluttning. Frölundaborg är ju Tex klasser bättre än scandinavium. Var ganska trist i idag. Kommer inte gå på fler matcher.

 14. En eloge till Frölunda för deras uppskattning av ett fan!
  Dagens höjdpunkt var när Sebbe fick sin 8-2 tröja av favoriten Lasu!
  Tack för att ni har hjärta för ett speciellt fan!
  // Titti
  Ps vi tar dom!

 15. Aldrig varit med om en så tyst publik, kändes som jag stod själv och skrek/hejade på långsidan. Fick som mest en blick från de runt omkring när jag försökte få dem att heja fram Frölunda.

  Tror tyvärr att mycket beror på att många inte kan ramsor/sånger, idé att trycka några på klapporna? Eller sätt någon från klacken vid varje sektion! 12000 och ändå hörs Skellefteå, dåligt!

 16. Hej,
  Varför inte trycka sångtexter på ”klappan”. Att se på ett ”maffigt” intro skapar inte samma engagemang som allsång, jmfr engelska fotbollsklubbar, olika tv program.
  Staffan som var på plats när VFIF tog första guldet

 17. Det finns bara ett ord för detta, tragiskt!

  Att Frölunda aldrig lär sig när det gäller arrangemanget, det är för mig helt obegripligt. Samma jävla visa säsong efter säsong..
  Börjar bli tröttsamt. Eller det är det redan.

  1. Håller tyvärr med.
   Någon som gapar i otakt i en mick…
   Musik som kväver försök av klacken…
   Och handklappor på det…

   Simpla saker kanske man kan tycka, men helhetsintrycket blir att ”arrangemanget” har total avsaknad av känsla.

Kommenteringen är stängd.