Nästa man att lämna Frölunda?

img_7348.jpg

Det är nervöst i Frölunda – för nu kan lagets bäste försvinna till NHL. ”Dyker chansen upp vill jag göra en ny resa”, säger Johan Sundström till GP.

Om tre dagar, den 15 juni, stänger fönstret som kan släppa ut spelare med europeiska kontrakt till NHL.
Frölundas högsta ledning tuggar nervöst på naglarna – för än finns faktiskt slutspelets mest värdefulle lirare kvar i föreningen.
Och Johan Sundström, 23, har dessutom siktet på världens bästa liga. Agent Peter Werner och hans team jobbar just nu hårt för att New York Islanders ska släppa de nordamerikanska rättigheterna för GP-ligans överlägsne vinnare.
”Jag vet att Islanders är öppet för att tredja mig. Men sedan vet jag inte vad andra lag är villiga att ge upp. Det är en process som är komplicerad och den 15 juni är ju snart. Men de jobbar på det”, berättar Sundström till GP.
Det är ingen tvekan att du vill åka igen, förstås?
”Dyker chansen upp, på rätt villkor, så vill jag göra en ny resa”, svarar Sundström.
Han har haft semester efter VM-turneringen – och nu kommer det några spännande dagar för killen som blev ordinarie i Pär Mårts landslag Tre Kronor. Året under Roger Rönnbergs ledning i Frölunda har gett massor.
”Det är svårt att säga exakt hur mycket, men jag kände att jag blev lite bättre för varje dag som gick under säsongen. Jag la ner väldigt mycket träning”, säger Johan.
Den insatsen kan ta honom till världens bästa liga igen.
Om Sundström skulle försvinna har 14 spelare från guldlaget – om vi räknar in Artturi Lehkonen (Montreal), Joey Crabb (slutar?), Ryan Lasch (KHL?) och Spencer Abbott (kvar i Nordamerika?) – försvunnit till nästa säsong.

5 kommentarer om “Nästa man att lämna Frölunda?

  1. Jaha..
    Laget fullständigt töms på spelare. Måste in rejält med spets på både forwards och backsidan, annars blir det en mellan säsong.

Kommenteringen är stängd.