SUNDSTRÖM: ”Tråkigt att Islanders inte ville släppa mig …”

Johan Sundström var Frölundas bäste under slutspelet – men är inte en av de spelare som lämnar klubben.

I natt stängde transferfönstret för kontrakterade spelare i Europa – och Sundström hamnar inte i NHL.

New York Islanders har nämligen kvar rättigheterna till centern – och satte sig på tvären.

”Exakt hur nära det var vet jag inte. Men Islanders var inte villigt och släppa mig. Tråkigt …”

Men?

… men känslan är fortfarande bra. Det känns bra att få stanna i en av Europas bästa klubbar och köra ett år till”, säger Sundström till GP.

Han ser redan möjligheter att förbättras ytterligare.

”Det finns saker som jag måste bli bättre på som spelare, bevisa att jag är tillräckligt bra. Det blir en ny utmaning.”

Besviken? Tja, en del förstås. Särskilt när flera andra spelare belönats med NHL-kontrakt.

”Jag känner att jag gjorde min bästa säsong och gjorde allt i min makt för en ny resa. Det finns saker som jag inte kan styra eller kontrollera , men det är som det är. Jag får gilla läget, sporten är en business såklart.”

4 kommentarer om “SUNDSTRÖM: ”Tråkigt att Islanders inte ville släppa mig …”

  1. Förstår verkligen Sundströms besvikelse, han var ju helt grym i slutspelet. Men klart vi fans jublar, Johan är en grym spelare som känns oväntat att vi får ha kvar något år till, bara fortsätta njuta av hans prestationer på isen!
    En attraktion ännu en säsong i scandinavium!

Kommenteringen är stängd.