Här är Karlsson i alla fall en vinnare …

På den stora NHL-galan i Las Vegas förra veckan var det många som trodde att Erik Karlsson från Ottawa Senators skulle plocka hem backarnas pris Norris Trophy efter en helt fantastisk säsong poängmässigt.

Med 66 assists tangerade han Börje Salmings svenska rekord för backar – och med 82 poäng totalt raderade han dessutom Nicklas Lidströms totala poängrekord för svenska backar.

Trots det gick priset till Los Angeles Drew Doughty.

Nu får dock Erik en liten tröst. Han får Guldpucken som säsongens lirare i svensk hockey.

”Tack så hemskt mycket. Väldigt trevligt! Det är något som givetvis är väldigt stort för mig, att få uppmärksamhet i Sverige. Speciellt genom Guldpucken”, säger Karlsson till Expressen.

Från och med säsongen 1978/1979 har just Expressen skänkt pris och i juryn ingår förutom tidningen även Tommy Boustedt, generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet, Rikard Grönborg, förbundskapten Tre Kronor och Johan Garpenlöv, assisterande coach i Tre Kronor.

Karlsson är ett av landets största namn i World Cup som spelas i Toronto till hösten. Då är GP och bloggen på plats i Kanada.
Det ska bli gött att dra igång skridskoåkningen igen. Ska ha lite mer semester, sedan dra igång på allvar. Förhoppningsvis kan man vara i toppform redan i september. ”