DET HETTAR TILL I FRÖLUNDA

Det hettar till i Frölunda: Ställ upp på spelsystemet – eller byt klubb.

Frölundas tränare Roger Rönnberg har inte varit nöjd med sitt lag i den inledande delen av säsongen. Det är en sak att spela in ett lag, en annan när spelarna inte ens gör jobbet.
Det har funnits bitar i matcherna som varit godkända, men inte helheten – och på träningen dagen före det viktiga mötet mot Pardubice i Champions Hockey League skärper coach Rönnberg tonen ett flertal gånger.
Ett nyförvärv kommer in i det fel – och gör under ett byte i stort sett alla fel som kan tänkas.
Spelaren tas åt sidan direkt.
”Vill du inte ens lära dig är det ingen idé att du stannar kvar här”, fräser Rönnberg.
Det är hårda ord, Roger?
”Nä, det är så det är. Är du i Frölunda så spelar du med och utan puck. Det fick vi till och med Ryan Lasch att göra. Han vann poängligan och inordnade sig i vårt spelsystem. Det gäller alla – och alltid. Inte några och ibland”, svarar Frölundas guldtränare.
Han utvecklar:
”Vilka vi ställer upp med i matchen mot Pardubice är en sak, men alla gubbar som drar på sig en A-lagströja ska jobba hårt. Precis som det här gänget gjorde i dag på träningen. Vi håller på att lära oss grunderna i vårt spelsystem. Matchen mot Växjö (förlust 2–5) visar tydligt vad som händer när vi inte följer vårt spelsystem, när vi inte gör jobbet i systemet. Det är jobbigt för spelarna att göra det här hela tiden, att aldrig kunna slappna av. Vi har många nya spelare som behöver lära sig det här …”
Kapten Joel Lundqvist är inne på samma spår.
”Stundtals jobbar vi hårt, men ibland gör vi inte det hela vägen. Vi visste att det skulle vara en tuffare utmaning taktiskt i år, när vi haft en sådan stor omsättning på spelare. Men jobbet kan alla göra, oavsett om du är ny eller gammal. Där kan vi inte skylla på något …
På träningen höjs farten rejält – och det smäller till ordentligt några gånger. Dels kroppsligt, dels verbalt.
”Roger är impulsiv, han vill mycket. Det är klart att det är åt båda håll, både spelare och tränare. Det var en bra träning”, säger Joel Lundqvist.
Till CHL-matchen har 1 000 vanliga biljetter sålts. Dessutom har 2 500 personer löst säsongskort – och där ingår Europamatcherna i grundserien.
Summan? Kanske en publiksiffra på runt 2 500.
Frölunda ställer upp med Johan Gustafsson i målet – och de magsjukedrabbade spelarna Johan Sundström, Matt Donovan, Casey Wellman och Sebastian Stålberg är alla friska.

7 kommentarer om “DET HETTAR TILL I FRÖLUNDA

  1. Det ska vara svårt att ta en plats, att spela i SHL är inte någon dans på rosor som många ibland tror. Det är tufft och det krävs stenhårt jobb!

  2. När Roger blir svart i ögonen är det lika bra att lyda eller söka annan arbetsgivare!!!!!

  3. Vem var spelaren som fick lite utskällning undrar jag då?

    2500 sålda säsongskort. Det är väldigt lite, framförallt med ett färskt guld i bakfickan.
    Malmö lär komma upp i 4000 minst, det måste vi också kunna göra. Känner jag spontant.

    1. En av de nya spelarna. Det finns en månad kvar att sälja och 2 500 i augusti är aningen mer än förra säsongen. Slutar på 4 000 i september?

Kommenteringen är stängd.