Smart att spela in alla målvakter – för tänk om …


Säg att, Gud förbjude, målvakten Henrik Lundqvist blir allvarligt skadad i de allra sista förberedelserna inför World Cup.

Då ser inte Tre Kronors chans till guld i Toronto lika stor ut.

Jhonas Enroth och Jacob Markström står beredda bakom, men det är skillnad på kvalitet. Förbundskapten Rikard Grönborg har förstås tänkt tanken – och Tre Kronors ledning blev rejält skrämd av rapporten från Kungsbacka Golfklubb häromdan, den rapport och den bild som visade en stjärnmålvakt som grinade illa efter ett utslag.

Lundqvist spelade klart rundan, försäkrade att han inte hade ont … men olyckan kan förstås dyka upp. Ett skott som tar illa, en muskel som sträcks.

Precis det hände förra veckan i Frölundaborg. Ett skott från en annan NHL-spelare, också fostrad i Göteborg, tog illa på Lundqvists revben.

”Det var inte skönt när det hände, men vi kollade upp det direkt efter träningen och det var ingen fara”, berättade Henrik efter Tre Kronors första träning.

Han har lite smärta kvar fortfarande.

Därför är det inte alls säkert att Henrik Lundqvist står matchen mot Finland i Scandinavium.

”Det är klart vi har diskuterat, men vi har inte fastställt nåt än. Helst skulle vi vilja få gång alla tre, så att alla har något alla hålla i när vi går in i spel”, säger Grönborg.

Alla tre kan räkna med spel fram till turneringsstart?

”Ja, förhoppningsvis. Om planen går som den är.”

Kommentarer om “Smart att spela in alla målvakter – för tänk om …

Kommenteringen är stängd.