För Annelie är hockey livet 

Bild: CARL SANDIN

För vissa människor är hockey livet. Annelie Davidsson, 60, är i livet – tack vare sporten.
På läktaren i Scandinavium sitter Frölundas tränare Roger Rönnberg tillsammans med ett gäng spelare och följer varje övning som förbundskapten Rikard Grönborg styr upp med sitt team.
Damkronornas förbundskapten Leif Boork pratar intresserat med Danmarks dito Janne Karlsson. Några säten bort sitter NHL-legendarerna Nicklas Lidström, Mats Sundin och Daniel Alfredsson och diskuterar vad som sker på isen.
Alla älskar förstås hockey – men ingen har överlevt tack vare den.

På andra sidan i arenan sitter Annelie Davidsson, 60 år. Hon är en av 1 200 som kommer på besök till arenan när Tre Kronor har öppet hus och visar upp sitt fantastiska lag, det bästa som någonsin tränat tillsammans på en svensk rink.
Annelie är nykter alkoholist – och lever just för hockey.
Hon åker land och rike runt med Frölunda, där hon står med i Goa Gubbar. Supportgruppen har blivit hennes familj, räddningen från spriten. På den vänstra armen är Frölundas indian intatuerad och under står siffrorna 71, en hyllning till den store idolen Tomi Kallio.
– Jag grät när han slutade i Frölunda – och tycker fortfarande att det var det dummaste beslut som klubben har tagit, säger hon allvarligt.

Kärleken till Frölunda och hockeyn går åtta år tillbaka. Annelies lever slutade att fungera efter en helg av festande och hon hade bara ett val för att överleva.
”Jag fick biljetter av materialförvaltaren Flash, Dennis Nilsson. För varje vecka som jag höll mig nykter fick jag en ny biljett”, berättar Annelie.
Det var starten och veckorna växte, blev till månader – och sedan åtta år tillbaka har Goa Gubbar blivit hennes sponsorer.
”Jag känner mig trygg med det. Skulle Marco (Vieira, reseansvarig och vice ordförande i Goa Gubbar) få veta att jag festat till, så skulle jag bli portad direkt från Scandinavium. Han skulle se till det. Och att porta mig från Scandinavium och en Frölundamatch? Då kan jag lika gärna sätta mig på en parkbänk. Jag lever för Frölunda.”
Till Frölundas premiär mot Malmö den 17 september är åtta bussar bokade. Annelie sitter förstås i en av dem, tillsammans med sin nya familj.

”Jag tror vi vinner guldet även den här säsongen”, tippar Annelie.

I dag sitter Isabelle Carlgren, 19, och Rebecca Johansson, 24, med Annelie på läktaren. Bella håller på New York Rangers och har med sig en tröja med nummer 30. Henrik Lundqvist, förstås.
”Tror du att jag kan få en autograf på den?”
Jodå. Efter träningen rullar Henrik Lundqvist ut sin mörka Porsche 911 Carrera från arenan – och vevar ner rutan när Isabelle och Annelie kommer fram. Han skriver förstås – och för Annelie kommer tårarna direkt när Tre Kronors målvakt skriver sin namnteckning.
En stund senare twittrar Isabelle.
”Det här är överlägset den bästa dagen i mitt liv som hockeysupporter …”
Hockey är, som synes, livet.

Kommentarer om “För Annelie är hockey livet 

Kommenteringen är stängd.