Henke i smärta – spelar med specialskydd

Förra veckan sköt en av Göteborgs större NHL-spelare en puck som tog illa på Henrik Lundqvist. Den träffade höger sida av revbenen – och Tre Kronors målvakt uppsökte sjukhus för röntgen.

Det fanns, tack och lov, inget trasigt revben.

Men smärtan har inte gett med sig.

”Nä, den är där. Det är inget som påverkar mig när jag är på isen. Jag är inställd på att jag kommer att känna av den. Jag är så fokuserad på det vi ska göra, så jag tänker inte på det. Det är mer när jag ska resa mig upp från en stol, eller använda muskler …”

Det är inte så att du är hindrad i rörelserna?

”Nä, jag har bara lagt ett extra skydd här. Jag känner mig inte oroad att bli träffad eller nåt, bara ett extra skydd över revbenen. Det känns bra.”

Om det skulle vara match i morgon i World Cup – då kan du spela?

”Absolut. Sedan vet jag inte hur bra jag hade varit. Vi behöver några träningsmatcher, vi behöver referenser. Du behöver spela matcher för att se vad du behöver jobba på. Jag har inte spelat på hög nivå på tre-fyra månader, så det går inte att hitta max på en match. Varje match blir betydande. Det hade varit svårt att börja turneringen i morgon, men det är mer tekniskt hur det känns att spela.”

Du räknar med att stå en match av de tre träningsmatcherna?

”Gör jag inte det kan jag nog inte spela World Cup. Jag måste spela träningsmatcher,” säger Lundqvist.

Han gladdes åt 1 200 i Scandinavium på en träning.

”Jag tycker personligen att det är väldigt speciellt att vara i den här arenan. Det finns många bra minnen. Jag får många återblickar när jag går den här tunneln ner till omklädningsrummet. Jag har gjort det några gånger. Det är jättekul att vara här – att det finns det intresset för laget!”

Kommentarer om “Henke i smärta – spelar med specialskydd

Kommenteringen är stängd.