Oh, Kanada – som ett litet New York


Det är kanske fel att kalla Toronto för litet, när befolkningen motsvarar ungefär halva Sveriges. Men det känns ändå som om jag landat i ett New York i miniatyr.

Redan på planet från Amsterdam får jag en försmak, där världens befolkning är blandad. Du hör ryska, kinesiska, arabiska, indiska, svenska … tja, det är som att stå på Times Square fast du bara befinner dig i en simpel boardingkö till en Boeing 777-200 ER.

Jag hoppas att jag hinner käka middag uppe bland molnen i CN Towers, att jag har tid för en turistresa till vattenfallen Niagara Falls – mitt bland all fantastisk hockey, vill säga.

För det är den jag är här för, även om jag gärna besökt läckra Skydome för en basebollmatch med Toronto Blue Jays. NBA-basketen med Raptors startar dock inte förrän 25 oktober – och då har ett lag redan hissat bucklan i Air Canada Centre.

Drömscenariot är förstås att Henrik Lundqvist och Erik Karlsson tar sig dit  – och får möta hemmanationen Kanada.

En dröm? Ja, kanske – men också en helt realistisk dröm.

Sverige har turneringens bästa backar – och om bara Henrik Lundqvist hittar tajmingen kommer det att bli en alldeles lysande hockeyfest några veckor framåt.