”Henke ska stå nästa” – säger Markström


Jacob Markström tog chansen när Henrik Lundqvist febrade. Och i nästan 60 minuter var Canucks-keepern i stort sett felfri.

Grönborg knackade mig på axeln och sa att jag skulle spela. Då blev jag lite nervös. Men så fort pucken släpptes så släppte det … Jag njöt! Nästan hela matchen. Förutom sista sju sekunderna. Det kunde jag inte njuta – utan blev orolig”, säger målvaktsersättaren.

Det var då ryske megastjärnan Alexander Ovetkjin petade in kvitteringen – men målet dömdes bort på grund av att han plockat med sig pucken med handen.

Vem stå på tisdag mot Finland?

”Om Lundqvist är frisk så ska han stå!”

Inte super-Markström?

”Nä, har du hans nummer kan vi ringa in honom. Jag känner ingen sådan. ”

Det är Lundqvist som står?

”Ja.”

4 kommentarer om “”Henke ska stå nästa” – säger Markström

  1. Allt talar för ett revanschsuget Finland i nästa match. Att då ha två målvakter av högsta klass att tillgå gynnar Tre Kronor. Värsta scenariot är ifall Henke inte tillfrisknar. Han behövs – inte minst mot transatlantiskt motstånd. Kanadas 6-0 mot Tjeckien var rena slakten. Kunde ha varit tvåsiffrigt !

  2. Helt rätt att säga så. Henke var etta när de gick in i turneringen . Just nu ser jag Markström som etta och tycker han ska stå mot Finland, sedan får vi se hur han presterar och om Henke gör några framsteg.

    Men mitt val mot Finland är Markström.

    Hursomhelst, nu blir det grymt viktigt att ta hem gruppen och slippa canada i semi.

    Final mellan Europa och Nordamerika. Vem hade gissat på det för en vecka sedan? Båda imponerade mer på mig än vad Sverige gjorde…

Kommenteringen är stängd.