Crosby vill spela OS igen

Bild: NATHAN DENETTE

 

Kanadas lagkapten vill tillbaka – till OS. – Jag hoppas att vi fortsätter att hitta en väg dit, säger Sidney Crosby.

Han har precis lyft bucklan i Air Canada Centre, utsetts till World Cups mest värdefulle spelare och plockat hem poängligan.

Självklart är Sidney Crosby stolt när han möter medierna efter Kanadas 2–1 på Europa i finalen. Europa ledde i 57 minuter, men när slutsignalen tjöt hade Patrice Bergeron och Brad Marchand sett till att vända på matchen inför en helt galen hemmapublik i Toronto.

Att spela mot de allra bästa lockar tydligen fram det bästa hos Crosby – som plötsligt håller ett brandtal för fortsatt spel i OS!

– Varje gång som jag har fått representera Kanada har det varit speciellt. Om jag tittar tillbaka på de två olympiska spel som jag upplevt så har det varit otroligt. Hockeyn har varit likaså. Upplevelsen har varit fantastisk.

Han fortsätter:

– Jag kan bara prata för mig själv, jag tänker inte försöka övertyga någon, alla har en egen åsikt … men från min upplevelse – att få representera sitt land, att vara en hockeyspelare, att få möta de bästa av de bästa. Det är är speciellt. Det är inget du får göra ofta. OS är var fjärde år, så vi får se vad som händer … men det har varit en grym erfarenhet för mig. Jag hoppas att vi fortsätter att hitta en väg till OS, säger Kanadas kapten.

Lyssnar den Internationella Olympiska Kommittén, tro?