Var har Frölundas publik försvunnit?

I morgon kväll spelar Frölunda en helt avgörande match i CHL, hemma mot Yunost Minsk Frölundaborg.

Roger Rönnbergs unga gäng ligger under med 2–3 i mål  – och måste alltså vinna med två för att vara vidare till kvartsfinal.

Upplagt för publiklyft?

Nja. Det är, just nu, sålt 1 000 biljetter. 1 000 personer vill alltså se den regerande mästaren i CHL.

Väntar folk till sista stund? Eller till ”bättre” matcher?

Det kan ju faktiskt vara över i morgon vid 21.30-tiden …

Sektion 84, den ena supportergrupperingen, hade inför förra matchen en bra banderoll – och frågan är befogad.

Till torsdagens SHL-match  mot Rögle är 5 200 biljetter sålda – och här har Frölunda plockat fram en kampanjläktare. Där säljs 385 biljetter för 60 kronor styck.

När Ronnie Sundin ska hyllas på lördag, före nedsläpp mot Linköping, är det sålt 6 300 biljetter. Det tyder på en siffra över 10 000.

14 kommentarer om “Var har Frölundas publik försvunnit?

 1. För dyrt, även halvtaskiga platser halvvägs upp i taket där man får ha kikare för att se rinken kostar ju skjortan.

 2. Men hallå! Det är fortfarande sommartid!
  Och det eviga matchandet gör hockeyn fullkomligt ointressant. Kom igen när det närmar sig slutspel. *gäsp*

 3. För dyrt med allt omkring… p-plats ca 50 SEK vägtull 22 SEK. Och på hösten har ju varit glest med folk i många år nu. Bara vi med säsongskort är på ALLA matcher.

 4. Problemet är ju att kvaliteten att streama en match med HD kvalitet är mycket billigare och framförallt mer bekvämt. Jag kan tänka mig att att barnfamiljer hellre har en mysig hemmakväll med ”gratis” dricka snacks och godis. Män och kvinnor kan dricka öl /vin som många tycker om till ishockey.

  Att åka till arenen idag är både komplicerat, dyrt, obekvämt, stressigt och högljutt. En match kostar lika mycket som en månad med cmore sport. Ni förstår. Då kan man även se alla hemma och borta matcher.

  Frölunda måste bjuda på saker man inte kan få i tvsoffan. Signerade hockeytröjor. kvällar med hockeyspelarna. Gratis träningsföreläsning/kostföreläsning. Säsongskort får alla Frölunda matcher via cmore på köpet. Pausunderhållning med artister eller stand-up komiker.

 5. Grundserien och CHL är ju ganska ofta en sömnig historia där spelarna glider runt 300.000 I månaden och väntar på de 10 sista omgångarna plus slutspel. Går man på ett par matcher med familj Blir det snabbt väldigt dyrt. Ryllander. När Betalade du Senast för en biljett? 1997?

 6. TV-sänt från hemmasoffan är ett mycket bättre alternativ än någonsin förr. I stället får man sätta sig i en tråkig gammal arena långt ifrån isen (inte ens första raden, som säljs dyrt i USA, är nära här), och dessutom lyssna på ett evigt bonk bonk bonk bonk bonk.

  Arenan lockar inte, det är gammalt, fult, slitet, tråkigt. Nån som gått på hockey i Tjeckien, O2 arena? I Tyskland, Lanxess Arena? Ljusårs skillnad på arrangemang runt omkring. Och man blir dessutom inte automatiskt omyndigförklarad utan får faktiskt köpa både mat och öl till läktaren…något som väger rätt tungt för många.

 7. Tycker att media har en stor del i vikande publiksiffror. Supportrarna anses som vandaler och ligister. Familjer skall akta sig för rök och bengaler. Många avundas våra levande läktare men de är påväg bort. I ishockeyn är det mer av ett företagsevent likt NHL och landslagsfotbollen likaså. Några fotbollsklubbar har fortfarande eldsjälar som sjunger och livar upp med tifon. Dock med polisen, förbundet och mediadrevet efter sig så snart är väl även detta över.

 8. Grundserien bör spelas i Frölundaborg för att få en bättre stämning i hallen och för att verkligen få dit de som vill se hockey! Förhoppningsvis kan man även sänka priserna på biljetterna, då de är på tok för dyra i Scandinavium. Tillgång och efterfrågan!

 9. Fri entré för de med Västra Frölundas SHL-seriebiljetter är en självklarhet. När det gäller presentationen av motståndarna inför matcherna i CHL brister både GP och GT. Jokerit i KHL har en helt annan draghjälp inför sina matcher av lokal press mot lag som ingen i Helsingfors tidigare hört talas om.
  Ett problem för Västra Frölunda är och har varit att ingen annan förening i Göteborg tagit steget upp i näst högsta serien sedan Bäckens dagar. Malmö har Pantern och Stockholm AIK och Södertälje. Att bredda intresset för hockey har aldrig prioriterats.

 10. Grejen med live-idrott är antingen att man känner någon som deltar eller att det är en stämning som det snackas om och som folk vill uppleva och bidra till.
  Scandinavium har varit stendött i stora delar i många år nu. Dyrt och sömnigt. Bonk bonk bonk bonk.

 11. Lite för tätt med matcher som inte ”gäller så mycket” än tror jag gemene man tänker. Tittar man på övriga shl lag så ligger dom inte bättre till publikmässigt. Inte ens svenska landslaget i fotboll drar mycket publik i en VM-kvalmatch på hemmaplan. Verkar inte bara vara ett hockeyproblem?!

Kommenteringen är stängd.