Klingberg: ”Vi spelar för att vinna …”


Han kallades ”svag som en nudel” av ansedda facktidningen The Hockey News för ett drygt år sedan – men i natt spelar Jacob Larsson sin allra första NHL-match för Anaheim Ducks.

Hampus Lindholm, World Cup-back för Tre Kronor, har fortfarande inte skrivit på ett nytt kontrakt med Anaheim – och det har gett den förre frölundaiten Larsson chansen.

Han kan till och med spela nio matcher i NHL utan att bränna ett år på sitt kontrakt, så än har inte Frölunda slutat att hoppas.

”Vi får inte ha någon kontakt med Jacob, så är reglerna. Mycket avgörs om och när Hampus Lindholm skriver på. Sedan är Larsson en förstarunda, det måste vi förstå. Det är är många lag som haft framgång med att ta fram tidigt draftade spelare – och bygga dem trots att de kanske är lite för unga. De tar utbildningsåret där borta. Det är helt omöjligt att säga vart det tar vägen för Jacob ”, säger Roger Rönnberg.

I nattens match står min vinnarfavorit Dallas Stars på andra sidan – och John Klingberg är beredd.

Går ni för Stanley Cup ordentligt?

”Ja, man spelar för att vinna, Johan. Men vi har första matchen av 82. Sen börjar slutspelet”, säger Klingberg bara timmar före nedsläpp.

Även Artturi Lehkonen spelar sin första NHL-match i natt, för Montreal Canadiens. Buffalo väntar.

”Artturi Lehkonen är redan NHL-färdig. Jag blir mycket förvånad om han kommer tillbaka”, säger coach Roger Rönnberg.