ROOKIEN: ”Jag ska köpa en fin present – till tränaren”

Jodå, Filip Westerlund kommer att erbjudas ett rookiekontrakt av Frölunda efter 15.10 på isen mot Leksand.

Det betyder att 17-åringen har passerat de 100 minuter som krävs i SHL – och firade lite extra med att spräcka poängnollan, när Carl Grundström prickade in en retur efter ett skott.

Vad var roligast – kontraktet eller första poängen i SHL?

”Allt i ett, tycker jag. Fast kontraktet är ju speciellt roligt”, säger Westerlund med ett leende som skulle kunna få Colgate att köpa reklamtid i Frölundas omklädningsrum.

Var du mer nervös för den här matchen?

”Nä, inte direkt. Det var bara att gå ut och spela … Jag tänkte inte på att det krävdes tre minuter när jag skulle spela. Det var bara kul att få speltid.”

Hur ska du fira kontraktet?

”Jag ska köpa något fint till Pär, som tack.”

Pär är alltså Frölundas backtränare Johansson, som tagit sig tid med Filip Westerlund – under varje dag som 17-åringen varit med i A-laget.

”Hela tiden som jag varit med har han hjälpt mig! Kört extra med mig. Varje morgon nöter han saker med mig. Det kan vara videoanalys till saker på isen, detaljer”.

Pär Johansson berättar att Westerlund är rätt unik, för han kommer ihåg sina byten exakt efter matchen.

”Filip kan 30 sekunder innan berätta allt som sker, vad han gör och vart han är. Det är rätt unikt. Jag hade en spelare förra säsongen som var likadan och det var Lukas Bengtsson.”

Han hamnade i Pittsburgh Penguins efter guldsäsongen.

”Jag kommer ihåg ungefär hur alla byten var. Direkt efter en match kollar jag alltid på den när jag kommer hem. Men jag hinner inte se hela. Jag spolar fram.”

Har du fått några indikationer på framtiden i Frölunda?

”Vi kommer att ta ett snack nu. Kommer jag tillbaka till J20 är det ingen skillnad. Det är bara att gå dit och vara en ledarspelare. Visa vägen.”