Frölunda måste markera – hårt!

Min dom för Oscar Engsund hade inte slutat på bara fem matcher.

Det är sjätte gången han är uppe i Disciplinnämnden – och den här gången såg benklippningen av Leksands Tobias Forsberg fullt medveten ut.

Om den träffar har korsband, ledband och och en karriär kunnat flyga all världens väg – och här måste Frölundas coach Roger Rönnberg markera.

Vi vill inte ha sån här skit i vår förening. Typ.

När Engsund kom från Oskarshamn för första gången klippte han en spelare i Frölunda, en spelare som kom tillbaka efter rehab och körde den första träningen med tacklingsbar tröja.

Det var inte populärt, om jag säger så. 

Engsund fick smeknamnet Mördarn – och det var inte med kärlek som det sades den gången. 

Fem matcher i avstängning. 18 400 kronor i böter. Det känns alldeles för snällt den här gången – och jag undrar om DN käkat pepparkakor.

Var går gränsen för Frölunda?

Hur många gånger ska spelare få en ny chans?

Jag hade markerat. 

Hårt. 

10 kommentarer om “Frölunda måste markera – hårt!

 1. Detta tjöt om att skicka iväg Engsund för den vansinnigt dumma tacklingen är ju härligt läsning. Vem ska då göra det oömna/tuffa jobbet framför målet ? Nöstebrö ? någon av juniorerna ? endast Sigalet klarar det spelet av backarna. Tacklingen var vidrig men att skicka iväg en spelare för det… suck

 2. Håller med. Det här var bland det fulaste jag sett på länge och hade gärna sett några matcher till. Samtidigt tror jag inte det skulle spelat någon roll. Däremot tror det är lättare att få in det i skallen på honom om Frölunda tar ett snack med honom.

 3. Engsund ska skickas iväg. Har inget i Frölunda att göra. En otrolig slarvig spelare som är respektlös.

 4. Så där skrevs det om Lauridsen oxå ibörjan av förra sesongen. Inte att han spelade fult utan att han inte höll klass.
  Jag försvarar inte knätacklingen, tycker oxå han är vår sämsta back. För tillfället.
  Han kan växa till en favorit om han polerar bort lite fult spel. Men vi behöver käraktärsspelare.

 5. Jag gillar att se på saker med bägge ögon.

  I detta fall så skakade jag bara på huvudet.
  Engsund vill vara en tuff spelare.
  Och jag trodde någonstans att Frölunda förklarat vad som gäller.

  Jämförelse: Har svårt att tro att en kille som O Lauridsen skulle köra med samma mynt som Engsund gjorde mot Forsberg.

  Lauridsen är STENHÅRD och tuff. Inte ful.

  Gör om. Gör rätt. Dvs: Aldrig mer igen!

 6. Helt rätt Rylander bra skrivet, Jag tycker klubben ska markera och dubbla avstängningen (eller skicka han till Modo typ). Det skulle desutom göra laget bättre eftersom han är vår sämsta back, och verkar ha obefintligt omdömme i största allmänhet.

 7. Forsberg klarar sig undan en riktigt allvarlig skada och kanske en förstörd karriär pga att han har skridskon/benet i luften när smällen inträffar. Hade han haft det i isen, så hade varit tack och adjö.

  Jag tycker att man borde göra sig av med Engsund, inte bara pga den här tacklingen, utan för att han inte håller måttet. Kommer fel i många situationener, för att han inte alls hänger med i tempot.

  Skicka iväg bara.

Kommenteringen är stängd.