Frölunda försöker få Gunnarsson spelklar

När Frölundas back Kristoffer Gunnarsson tacklade ut sig från fem kommande matcher i SHL så försvann han i samma sekund även från den fyrnationersturnering som Juniorkronorna spelar i Frölundaborg nästa vecka.

Eller?

Frölunda jobbar nu mot Svenska Ishockeyförbundet – för att få backen spelklar.

”Vi för en dialog med förbundet, ja. Vi jobbar för att Kristoffer ska få spela. För hans skull. Skulle avstängningen även gälla i landslaget blir han straffad åtta matcher – och inte fem”, säger klubbens pressansvarige Peter Pettersson Kymmer.

Även Carl Grundström är uttagen i det lag som vid årsskiftet kommer att spela JVM. Dessutom finns Lias Andersson med i truppen. 

3 kommentarer om “Frölunda försöker få Gunnarsson spelklar

 1. Tycker roger beter sig lite märkligt inland. Känns som att Han på något sätt måste hävda sig istället för att låta handling och resultat tala, speciallt Nu när Han fått lite vind I segeln med ett sm-guld och hyfsat spel.

  4 matchstraff? på 13 matcher talar väl sitt tydliga språk.

  Nu såg jag inte förselsen men är man avstängd så är man.

 2. Frölunda och Roger borde skämmas och inte skydda sina spelare när det här händer. Ta tydligt avstånd från det här. Vi Frölunda håller inte på med ”matchstraffar”. Det helt oacceptabel det som sker. Frölunda borde stänga av honom själv i fem matcher till. Bara ursäkter på presskonferensen. Där sitter man hemma på soffan med sin son och förklara att det är helt oacceptabel samt som lilla mannen säger ”verkar inte som Roger tyckte det var så allvarlig, pappa”.

  Man up !

  1. Släpp sargen, tack! Rönnberg säger sanningen. Puckhållaren har ett eget ansvar. Om inte minst för sin egen hälsa så att man slipper åka på hjärnskakningar. Och varför drabbas bara vissa spelare? Svaret är att många är för dåliga på att skydda sig.
   5 matcher är helt klart ett överdrivet straff. Att bedömningen är att man som puckhållare kan åka omkring med huvudet under armen har tydligen blivit en regel. Men typisk svenskt år 2016. Att inte vara beredd på att man kan åka på en tackling i anfallszon, 2m från motståndarkassen, rakt framifrån är ganska korkat. Och att i sista stund försöka hoppa undan en tackling har alltid ineburit en stor risk att skadas. Även innan allt ansvar las på den som delar ut en tackling.
   Skadorna kommer bara att öka om man fortsätter att lägga allt ansvar på den som tacklar och om puckföraren hålls ansvarslös. Då måste man förbjuda tacklingar helt tillsist.

   Om luleås Melart får spela landskamper under avstängning så borde även Gunnarsson få spela landskamper under sin avstängning.

Kommenteringen är stängd.