Succén kan ta Dahlin till JVM – tre år för tidigt!


Succé i SHL med Frölunda – och nu kan Rasmus Dahlin komma med i JVM-truppen. Tre år för tidigt. ”Han har visat att han är tillräckligt bra”, säger förbundskapten Tomas Montén.

 

Egentligen skulle Rasmus Dahlin, 16 år, ha varit på landslagsturnering i Kanada med jämnåriga för tillfället.

Men ett visst A-lag i spelarnöd kom emellan.

Frölunda behöver backens tjänster – och på fyra matcher i SHL har Dahlin redan hunnit med att spela sig halvvägs (49.36 minuter av 100) till ett rookiekontrakt. När Frölunda utklassade Berlin i Champions Hockey League var 16-åringen dessutom bara en ramträff från sitt allra första A-lagsmål …

Tja, talangen som fostrats i HC Lidköping har till och med varit så pass bra att han finns i tankarna för Juniorkronornas nye förbundskapten Tomas Montén.

– När vi tog ut den här truppen för två veckor sedan var det sagt att Dahlin skulle åka med 17-landslaget. Vi har sagt att när Team 18 spelar Memorial of Ivan Hlinka och Team 17 spelar World Under-17 Hockey Challenge-turneringen … ja, då ska Sverige spela med det bästa laget. Det har inte varit aktuellt till den här turneringen – men under de sista två veckorna har han varit fantastiskt bra!

Är Dahlin till och med en spelare för din slutgiltiga JVM-trupp till Montreal?

”Det är definitivt ett namn. Han är aktuell. Det är alla bra spelare. Han har visat att han är tillräckligt bra”, säger förbundskapten Montén.

Skulle SHL-avstängde Kristoffer Gunnarsson inte få spela turneringen i Frölundaborg med Juniorkronorna finns ett antal reserver på förbundskapten Tomas Monténs lista.

Är en kille född år 2000 från Frölunda med på den listan?

”Det kanske han är”, ler Montén.