Guldbett för Fagemo och Nässén

Det här är Samuel Fagemo och Linus Nässén, Frölundas två senaste guldkillar. Och som bilden skvallrar: 2–1 mot Kanada i World Under-17 Hockey Challenge.

”Det känns helt fantastiskt! Vi gör det som ett lag och att vinna mot Kanada i Kanada i en  final, det kan inte bli mycket bättre än så! Jag är oerhört tacksam över att fått vara med och göra den här resan som vi faktiskt gjort. Helt magiskt”, säger Linus Nässén, som fick inleda målskyttet i finalen.

Polaren Fagemo plockades dessutom med till All Star Team för turneringen, som Sverige vann för blott den andra gången i historien.

”Det var helt sjukt … detta är det största som jag varit med om. Riktigt roligt”, säger Samuel.

Grabbarna är födda år 2000 – och Fagemo (jo, pappa Linus lirade i Frölunda) kommer från Hanhals Kings och Nässén har Skärgårdens SK som moderklubb.

Både Fagemo och Nässén tillhör Frölundas J18-lag, men har sett att kullkompisen Rasmus Dahlin (som skulle ha varit med i Kanada) redan fått chansen i A-laget …

Är det nästa mål – att få chansen i SHL?

”Ja, att spela bra med först J20 och sen hoppas på att få chansen i SHL”, säger Fagemo.

”Självklart hade det varit roligt, men jag känner mig inte stressad över det. Jag får jobba på i min takt och träna så mycket som jag kan, så kommer det när det kommer”, säger Nässén.

Moget resonerat!

”Ja, jag tycker att det är det viktigaste! Att försöka bli en så bra hockeyspelare som möjligt och det blir jag med mycket speltid och mycket träning. Sen så får man se hur långt det räcker”, säger Nässén.

Kommentarer om “Guldbett för Fagemo och Nässén

Kommenteringen är stängd.