Frölunda saknar ett namn för att bli komplett

Är Frölunda, med värvningen av Sean Bergenheim och hemkomsten av Jacob Larsson, komplett? Är det autobahn till Götaplatsen?

Vänta nu. Det är november – och massor hinner hända till april.

Men visst ser det bättre ut – och Frölunda har visat att det går att plocka upp spelare som är födda år 2000 och 1999 – gång efter gång.

Återväxten finns där och juniorerna är så pass skickligt skolade av Johan Benker (J20) och Pierre Johnsson (J18) att det knappt märks att de aldrig har spelat A-lag med Frölunda när de väl får chansen i SHL eller CHL.

Det är en ruskig stryka.

Jag vet också att Roger Rönnberg och hans team har speciella planer för alla unga spelare – och när backbesättningen är fri från skador och med Larsson tillbaka så kommer ungdomar som Filip Westerlund och Rasmus Dahlin att få ta steg nedåt – och utvecklas i sin takt.

Där finns också svaret på min fråga – om Frölunda är komplett?

Svaret är nej.

Till ett slutspel krävs den stjärnback som aldrig värvades i somras.

En elak, en tuff.

En som orkar bråka med Jimmie Ericsson i ett finalspel.

Mitt favoritnamn är fortfarande Oliver Lauridsen … som, även om det fanns en begränsning i spelskicklighet, var en av de bidragande orsakerna till att Frölunda vann guldet senast.


Att hoppas Lauridsen redan i januari är kanske lite väl optimistiskt – men det är en spelare av den kalibern som Frölunda måste plocka in om det ska bli en ny busstur genom folkfyllda gator.

5 kommentarer om “Frölunda saknar ett namn för att bli komplett

  1. Tycker frölunda ser mycket starka ut. Och vi kan nog ses på götaplatsen igen. Mitt stirs frågetecken är dock burväktarna? I slutspelet förra året skadade sig mängder av burväktare. Och även med båda hela så kan det finnas frågetecken.

    Samtidigt är det långt kvar och dukes nog upp lite spelar både här och dä innan det är dags.

    Annars Tror jag mycket på Brynäs i år. Gillar inte när samma lag vinner två gånger I rad. (Även om det skulle vara växjö)

  2. Jag håller med till viss del, men jag tror nog Frölunda ser Engsund i den rollen. Man ska ändå komma ihåg att Lauridsen (likt Engsund nu) inte gjorde många människor glada vid den här tiden förra säsongen.

Kommenteringen är stängd.