”För mig och laget betyder inte Hjalmarssons mål mycket …”

hjalle

Efter tolv mållösa kamper har Simon Hjalmarsson hittat nät med gummitrissan igen.
När Joel Lundqvist serverade ett smörpass bakom kassen så var Hjalmarsson plötsligt den där målskytten som han var när han lämnade Linköping.
Pang, liksom.
”Jag tror säkert att det betyder mycket för honom själv, i skallen. För mig och det övriga laget betyder det inte så mycket – för han jobbar så hårt och gör sitt bästa dag in och dag ut”, säger coach Roger Rönnberg.

De senaste matcherna har Hjalmarsson hittat in mer och mer i Frölundas spel, ni vet … det som kräver massor av skridskoåkning.

”Han börjar se bekväm ut, kommer upp i vårt tempo. Vi har en extrem spelidé, åker extremt mycket skridskor. Vi vill vara det lag i hela Sverige som åker mest skridskor, så det är klart att det är svårt att anpassa sig till det om du aldrig spelat hockey på det sättet förut”, analyserar Rönnberg, som ser en bra kurva på sin stjärnvärvning.

”Simon kommer att bli bättre för varje dag. Han tränar så pass bra. Han kommer att ta små steg hela tiden. Jag tror inte vi kommer till en punkt när vi helt plötsligt går från svart till vitt …”