Engsund efter debuten: ”Jag är nöjd”

Oscar Engsund tog Volvon till Jönköping – och klev in i ett nytt lag. Bara så där, hux flux.

Frölunda är glömt – Luleå gäller i dag. Det blev visserligen förlust på straffar, men Engsund spelade 22.43 minuter och var på isen under Luleås mål.

”Jag är nöjd”, säger han efteråt.

I dag väntar en flytt – 124 mil norrut. Till ett ställe där solen knappt visar sig på vintern.

”Jag har aldrig varit så långt upp förut. Eller jo, det har jag ju – men aldrig bott så långt upp”, säger Oscar, som även lirat SHL med HV71 som junior tidigare. 

Engsund insåg med intåget av juniorerna Rasmus Dahlin och Filip Westerlund att speltiden i landets ledande hockeylag skulle bli begränsad.

”Jag ska göra mitt bästa att ta en plats bland sex backar i Luleå – och ser fram emot att komma upp. Det blir spännande”, säger Engsund.

Frölundas coach vill också passa på att säga adjö.

”Vi får tacka Oscar. Det har varit en kanonkille att jobba med. Han är beredd att träna hårt för att komma vidare i sin karriär, men vi behöver följa vår linje – att utveckla våra egna. Jag känner att vi har ett gäng egna backar, inte bara Filip Westerlund och Rasmus Dahlin utan även utlånade Kristoffer Gunnarsson och Johannes Johannesen. Vi måste kunna ge dem istid, inte bara nu utan även i framtiden – så att vi lyfter dem. Då är det svårt att hitta en väg för Oscar hos oss, berättar Roger Rönnberg.

På fredag möts Engsund och Rönnberg igen – när Luleå kommer till Scandinavium för möte med Frölunda.

Kolla vem som är matchens profil i annonseringen. Eller åtminstone var det …