Efter premiärmålet: ”Det satt i huvudet”

 

no%cc%88rstebo%cc%88
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Det var inte det mest avancerade målet i karriären – men 30 omgångar in i SHL är backen Mattias Nörstebö en målskytt i Frölunda.

Äntligen, alltså.

”Aaah, det satt långt inne. Det har varit lite felstuds här i början … men det var skönt att få en, även om det var öppen kasse. Jag hoppas att det släpper lite”, säger norrmannen efter 3–1 mot Luleå.

Har det tagit så lång tid nån säsong?

”Nä, det tror jag inte. Jag är inte känd för att göra många mål, men man vill gärna göra ett tidigt så att det släpper. Det har suttit i huvudet på slutet.”

Men det var inte bara målet som Nörstebö bidrog med – utan även fint spel matchen igenom. Precis som för övrigt på slutet.

”Det har gått bra i de två sista matcherna efter uppehållet. Det har varit lite knackigt i början, att lära sig nya saker … som för många. Jag försöker ta till mig så mycket jag kan – och jobba in mig i spelet.”

Du säger knackigt – är det saker du inte fattat?

”Nä, det är en massa utmanande grejer. Jag kan inte säga att jag inte är van, men det är höga krav och det går i ett väldigt snabbt tempo. Jag måste lära mig att hantera det – och vårda pucken på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Det är jäkligt kul att spela det spelet – men det är inte alltid så lätt …”

Om du jämför med Brynäs – har du varit på en högre nivå tidigare?

”Det funkade bra där, innan jag blev skadad. Då var jag på en väldigt hög nivå. Jag har hittat tillbaka lite till den nivån på slutet. Jag ska försöka hålla mig där …”