Tacka Monténs coachning för läckra sviten

Det var inte långt från att sviten på 37 raka matcher med seger i JVM:s gruppspel stannade vid just den siffran för Sverige.

Schweiz hade Juniorkronorna i oavgjort läge – och tilläts spela powerplay ett par gånger. Och den spelformen är schweizarnas allra bästa. Att det stod 2–2 en bit in på sista perioden berodde på att Sverige släppt in två mål med en man mindre på banan.

Men förbundskapten Tomas Montén coachade på allvar.

Han skickade in Carl Grundström i kedjan tillsammans med Joel Eriksson Ek och Alex Nylander – och det var ett gyllene drag.

SHL:s bäste målskytt från Frölunda bidrog med fart, styrka och jävlaranamma. Han grävde fram pucken – och lagkapten Eriksson Ek pricksköt.

3–2 blev också 4–2 – och sviten på segrar är nu uppe i makalösa 38 stycken! Med segern är Sverige också klart för kvarten i JVM.

I kväll, 23.05, väntar regerande mästaren Finland – som måste vinna för att klara sig vidare.

Kommentarer om “Tacka Monténs coachning för läckra sviten

  1. Grundström var riktigt bra genom hela matchen. Ek var hyfsad. Keepern däremot hade en dålig dag. Han sviktade likt Lundkvist i world cup. Kanskedags att prova Luleås bidrag?

    Sedan är jag lite frågande till Nylander. Han får löjligt mycket istid men uträttar inte mycket. Och kylington, mer puckkär back får man leta efter…släpp pucken.

    Nåja. En vinst är alltid en vinst. Nu spelar vi bort Finland ikväll.

Kommenteringen är stängd.