Vacker hyllningsfilm till Alfredsson: ”Jag är så stolt”

Det är en fin hyllning han får i natt, Daniel Alfredsson från Göteborgs IK. Nummer elva hissas upp i taket i Ottawa Senators arena Canadian Tire Centre – och när jag ser hyllningsfilmen till Affe är det svårt att inte bli sentimental.

Den är fantastiskt gjord, med bilder från uppväxt och karriär.

Hustrun Bibbi, brorsan Henric, lagkompisen Erik Karlsson … det är många som bara har gott att säga om 44-åringen som i somras även spelade en golftävling i eget namn för att samla in pengar till välgörande ändamål.

Och när Alfredssons tröja väl var hissad?

”Jag är så stolt att få mitt nummer pensionerat här i Ottawa. Jag kommer för alltid att vara en Senator …”

Numera finns familjen Alfredsson återigen i Kanada, som medborgare. Senior advisor är Alfredssons roll i Senators …