Misströsta inte – Frölunda är bra!

Frölunda har två raka förluster – och pessimisten börjar säkert att misströsta. Växjö Lakers är fem poäng före – och kanske är seriesegern på väg att försvinna?

Nja, säger jag.

För i de två senaste matcherna – mot just Lakers och Färjestads BK alldeles nyss – har Frölunda spelat riktigt bra. Bättre än på länge, till och med.

Med normal utdelning hade dessa matcher varit avgjorda långt före 60 spelade minuter – och det är så Roger Rönnberg måste gå in i omklädningsrummet.

Det är vissa spelare som inte levererar mål i den utsträckning som krävs – och här finns det ett sparkapital i lirare som Sean Bergenheim och Simon Hjalmarsson.

Så orolig? Absolut inte.

Till slutspel har Frölunda fått ordning på det här. Och dessutom kan det undermedvetet vara så att Frölunda har tankarna på CHL-finalen mot Sparta Prag på tisdag.

Ni vet, tredje raka Europa-finalen och en chans att försvara titeln. Jag räknar med en hel tomatodling i Frölundaborg – som slutar med ketchuptillverkning.

Vi säger så.

Nu ska jag se Henrik Lundqvist och New York Rangers i Madison Square Garden

5 kommentarer om “Misströsta inte – Frölunda är bra!

 1. Bergenheim har väl levererat bättre än Hjalmarsson hittills, relativt sett.

  Håller med om att det är ett sparkapital …

 2. Skulle vara intressant att veta vad Donovan sa när han fick 2+10+game för ”abuse of ref” …

  Vet du vad han sa/gjorde Johan?

 3. Har lite svårt att förstå varför Frölunda skall ha den tämligen ointressanta seriesegern som ett ok över axlarna under jakten på mästerskapet. Mästerskapet handlar om cupspel i matchserieform och det är nära nog utan vilken plats ibland de sex främsta man når i serien. Att bekymra sig om seriesegern kan väl endera ställa till problem – det jag tenderar till att tro – eller fungera som avledare av knytningar och spänningar i jakten på den perfekta formen. I december var Frölunda överlägset bäst i målgörarligan om jag minns helt rätt. I dagsläget har både Växjö och Jönköping gått förbi. Skit i det, satsa på CHL-seger och sedan på slutspelet, splittring på ett tredje – komplett onödigt – mål kan bli en dålig idé.

 4. Håller med dig totalt!
  Kan inte säga att hjalle och bergenheim är spar kapital fortfarande, speciellt inte Hjalle. Däremot tror jag att vi har bra chans till guld ändå, precis som Växjö o lite andra lag. men att säga att hjalle är sparkapital efter att serien är färdigspelad… nää de tror jag inte. Men han får gärna motbevisa mig!

 5. Orolig nä, Frölunda tar sig till slutspel. Ja, men Frölunda lever mer än övriga topplag (HV, Växjö) på sitt hemmaspel, och PP.

  Frölunda måste få ordning på PP under uppehållet, då ordnar sig biffen.

  Att ha spelare som inte leverar på 52 omgång som sparkapital i ett slutspel, låter lite långsökt och inget jag skulle satsa på för ett lag som går för Guld. Isåfall har alla lag sparkapital 😀

Kommenteringen är stängd.