En seger som lyfter Frölunda

Frölunda är mästare i Europa för andra året i rad – och det finns nog ingen spelare som jag unnar hjälterollen mer än Nicklas Lasu.

Det här är en av få gånger som han, den hårt slitande fjärdecentern, kommer att få alla rubriker.

Det är vackert på nåt vis – även om jag trodde att det var ett skämt med tre mot tre i sudden av en stor final.

Och med segern kan FHC byta fokus på säsongen – och lägga allt krut på SM-guldet. 

För den här vinsten, i sudden mot Sparta Prag, kommer att betyda massor för ett lag som faktiskt tappade 14 spelare från förra säsongen. 

Nu ser det här gänget att det också går att vinna – och det kommer att bli oerhört värdefullt i slutet av april.

Rapporterna säger också att Patrik Carlssons struphuvud är okej – och att Johan Sundström fick smällen på låret och inte knät. Det är skönt att höra – för annars hade sportchef Fredrik Sjöström fått leta en center istället för den back som klubben sägs värva de kommande dagarna.

Förresten måste förstås Sjöström presentera ett nytt kontraktsförslag för ikonen. Kan nån tänka sig Lasu i en annan svensk klubb när kontraktet går ut i slutet av april? 

12 kommentarer om “En seger som lyfter Frölunda

  1. Lasu i all ära men vi ska inte glömma Wellmans två mål!En förlängning av Wellmans kontrakt skulle sitta gött!

  2. Johan, Nicklas Lasu som fjärdecenter får nog allt ha minst ett epitet till, vad sägs om en äkta riktig ”fjäder-center”?

  3. De hoppas jag verkligen att han får. Lasu är ju den som ska ta över C.et efter Joel. Vore rent tjänstefel att inte göra allt för att få honom att stanna

    1. Kaoset var fullständigt. Vi var där en timme innan nedsläpp för att säkra oss plats och då var den lilla plan man hade till förfogande redan full. Den andra planen där vi parkerat tidigare (närmast vägen) fick tydligen inte användas. Vi fick i panik börja söka plats, inte lätt efter klockan 18 när folk kommer hem från jobb. Det slutade med att vi hamnade i Sahlgrenskas garage och fick springa till bussen och åka till Marklandsgatan.

  4. Får passa på att graturlera frölunda till en stark tunneling. Men nog hade de zebrorna med sig i finalen.

    1. Ja verkligen. Särskilt då de tog matchstraff för knätacklingen på Sundström. Nä, just det, den missade ”zebrorna”.

Kommenteringen är stängd.