LIAS: ”Om de vill ha mig drar jag direkt”

Seger i sudden, inför ögonen på pappa Niklas. Gissa om Lias Andersson njuter efter säsongens allra första HV71-vinst över Frölunda.

”Nu säger jag inte att jag spelat så många SHL-matcher, men jag har aldrig varit med i en snabbare. Riktigt högt tempo”, säger Andersson.

HV och Frölunda i final i april, kanske?
”Det hade varit nåt det. Att få avgöra i Scandinavium …”

Kan det bära hela vägen?

”Det tror jag! Det hoppas jag. Det är det vi har jobbat för hela sommaren. Och vi har ett riktigt bra lag, bra go och en bra känsla i gruppen. Det har vi haft hela tiden”, säger Lias bestämt.

Kontraktet med HV71 går ut i april, inget nytt är skrivet och vid midsommar ska stortalangen draftas av NHL.

Vad händer sedan?

”Det vet jag inte!”

Du har inte skrivit nytt med HV?

”Nä, det har jag inte gjort. Vi får se. Det är NHL-draft i sommar och jag vet inte var jag hamnar. Det är lite upp till laget att bestämma också.”

Om du går topp 15 i draften – kan du tänka dig att dra direkt?

”Ja. Om de tycker att jag är mogen och redo … då är det klart att jag drar direkt. Men jag känner att jag hade mått bra av att stanna nåt år extra i Sverige och utvecklats i rätt miljö. Köra på här hemma, lite. Men är det så att de tycker att mitt spel passar och jag hamnar i rätt lag, så drar jag direkt.”

Du pratar om att utvecklas i rätt miljö – är det i Jönköping, Skellefteå eller Göteborg?

”Det vet jag inte. Det får vi se. Jag trivs jättebra här, fått en bra utveckling och tränat på bra. Jag vill spela hockey, det är det enda jag begär. Vi får se var det blir …”