Göteborg HC i kvalstart – trots allt …

Göteborg HC - Tjoja-Ljungby
Bild: STEFAN PINKY KARLSSON

Klockan 16.00 släpps pucken trots allt i Angered Arena. Göteborg HC har inte fått in alla pengar som klubben önskat … men ändå tillräckligt för att klara av kvalet till SDHL.

I dag står Björklöven för motståndet – och målvakten Ellen Wilhelmsson, med räddningsprocent på 94,9 i söderettan, kommer naturligtvis vara en viktig kugge om GHC ska ta steget upp.

”Jag tycker att känslan i laget är väldigt bra nu. Vi är medvetna om att det är tuffa omgångar hela tiden och att varenda detalj räknas”, säger Ellen inför matchen.

GHC har inför säsongen bytt tränare och även värvat in 23-åriga kanadensiskan Alison Campbell från University of Alberta. På 16 matcher har hon skjutit 21 mål och stått för 22 assists – och blir förstås oerhört viktig i kvalet.

Även hennes lagkompis från Alberta, Lindsey Cunningham, har imponerat med 19 mål och 19 assists på 16 matcher.

Av dessa 16 matcher har Göteborg HC vunnit 15 – och vann serien överlägset.

Till kvalet har även forwarden Layla Marvin (USA) och backen Tori Williams (Kanada) från University of North Dakota tillkommit för att kunna säkra en plats i SDHL.

”Vi var med i kvalet förra året, så vi har lite mer rutin i år och är förberedda på vad som väntar”, säger Ellen Wilhelmsson.

Vad krävs för att ni tar steget?

”Vi ska spela vårt eget spel, jobba stenhårt i varje byte och ta det match för match så får vi se hur långt det räcker. Ett klassiskt hockeysvar, haha …”

Tittar vi på regionen Göteborg så börjar det hända en del hockeymässigt. Hovås HC har exempelvis 50 tjejer som lirar hockey – och nästa år spelar fyra spelare från föreningen i den högsta serien.

Anna Levin är den senaste talangen att lyckas – och är klar för både hockeygymnasiet och spel i Leksand.

2 kommentarer om “Göteborg HC i kvalstart – trots allt …

  1. Kanske dags för gp att bevaka och rapportera ifrån ghcs kvalmatcher eller är det bara min oförmåga som gör att jag inte hittar några artiklar om gårdagens match?

Kommenteringen är stängd.