Och vinnaren heter …

I helgen spelade Frölunda två retromatcher mot Leksand i SHL. Iklädda den här tröjan, en kopia från 1967, blev det först förlust hemma i Frölundaborg och sedan vinst i Tegera Arena,

Bloggen lyckades få tag på ett äkta exemplar, nummer 46 och namnet Nyström på ryggen, och bad er läsare att skicka in vilken spelare som är favoriten, plus en motivering varför.

Det kom massor av fina bidrag – och det var inte helt lätt att lyckas välja en vinnare.

Till slut föll jag för den här motiveringen, om en spelare som var med och räddade Frölunda från kvalserien 2006.

”Året var 2006. Frölunda hade länge gått kräftgång i dåvarande elitserien och det fanns väl egentligen inget annat i skallen hos fans och spelare än att göra allt för att undvika kvalserien. Räddningen blev en 22-årig finländare, som nyligen ratats av sin ryska klubb Lokomotiv Yaroslavl. Tillsammans med Martin Plüss och Steve Kariya i ”den röda kedjan” drev han laget framåt – och målet som så länge varit så långt borta, att undvika nedflyttningskvalet, fanns nu inom räckhåll. Allt skulle avgöras i ett fullsatt Scandinavium i sista grundseriematchen mot Timrå IK

Bergenheim utgick i första perioden efter en knätackling av Sanny Lindström, men var tillbaka i den andra perioden och spelade sedan resten av matchen, vilken Frölunda som bekant vann med 2-1 och lyckades undvika kvalserien. 

Efter densamma framgick det att Bergenheim spelat med två avslitna ledband i knäet: ”Det fanns inget alternativ än att spela vidare, i en match som denna.” 

Varje säsong har man sedan drömt om att han ska återvända – och när man nu, efter nio års väntan, nåddes av beskedet var det svårt att hålla tillbaka tårarna.”

Det är Simon Axelsson (tror jag att du heter) som skrivit motiveringen om favoriten Sean Bergenheim – så nu vill jag att du mejlar mig dina uppgifter på johan.rylander@gp.se, så ses vi  och du kan få tröjan levererad!

Grattis!

Och tack alla som tävlande.

3 kommentarer om “Och vinnaren heter …

Kommenteringen är stängd.