Henke hyllar Joel: ”Jag är väldigt glad för hans skull!”

110930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Fršlunda - New York Rangers: Joel Lundqvist, Fršlunda, Henrik Lundqvist, mŒlvakt, New York Rangers. © BildbyrŒn - 56637
Bild: CARL SANDIN

I dag spelar Joel Lundqvist match nummer 800 i Frölundas tröja – och här hyllas han av tränare, gamla lagkamrater och storebror i New York.

Röster om Joel:

”Oj! Det finns oerhört mycket positivt. Om vi börjar med Joel som människa så lever han efter samma värderingar som han varit med att sätta för Frölunda: Ödmjuk, jobbar hårt, nyfiken och öppen för utveckling samt alltid redo att hjälpa andra.

Som kapten och spelare leder han med det han gör. Han går alltid först, alltid 100 procent inställd till både träning och match. Han har stort hjärta till Frölunda och den bästa vinnarskallen. Mitt bästa minne av honom i omklädningsrummet är när han sitter i Skellefteå Kraft Arena, tillbakalutad, lugn, stolt, leende – och med bucklan i famnen.”

Roger Rönnberg, guldtränare med Joel år 2016.

 

”Förutom att han är en fantastiskt bra hockeyspelare så är framförallt hans vilja att vinna som sticker ut. Han ställer oerhörda krav på sig själv och sin omgivning. Lämnar aldrig något åt slumpen, utan är den som är bäst tränad, bäst förberedd och den som mest hatar att förlora.

Han har alltid varit omtänksam och sett till lagets bästa. Jag tycker på senare år att han hittat en bättre balans mellan hockeyn och allt runtomkring – och därför blivit en ännu bättre spelare och kapten. Lite att han sänkt axlarna och slappnar av mer och njuter av stunden. Tidigare kunde han ta åt sig allt när det gick tungt. På sätt och vis gör han fortfarande det, men numera på ett smartare och mer balanserat sätt.

Jag är oerhört glad för Joels skull – 800 matcher är stort!”

Magnus Kahnberg, guld med Joel år 2003 och 2005.

 

”Först och främst så är det fantastiskt att han har lyckats spela så många matcher med tanke på att han är otroligt oöm i sin spelstil.

Joel är en kille man alltid kan vända sig till. Oavsett ålder eller ”titel” inom organisationen.

Till exempel så ringer han fortfarande till mig för att kolla hur min kropp mår och hur det känns med att sluta spela hockey. Han bryr sig om allt och alla.

Det jag minns bäst är nog när vi mötte Leksand borta och han var inne i en formsvacka som hade varat ett längre tag. Han hade säkert bränt en tre-fyra heta målchanser den matchen och i slutet så får vi spela boxplay och Joel täcker ett skott som han får i ansiktet.

Efter matchen så frågar jag honom hur det är och han tittar upp på mig med ett hamsterlikt utseende, ler och säger:

– Nädu, Anton. Längre ner än så här kan man då fan inte sjunka.

Anton Axelsson, guld tillsammans med Joel år 2016.

”800 matcher för en klubb som betyder enormt mycket för honom måste känns väldigt speciellt. Det är ju ingen nyhet att vi växte upp med Frölunda som vårt favoritlag. Klubben har haft enormt stor del i vår utveckling som spelare – och för Joels del att få äran att vara kapten för laget som inspirerat oss så mycket betyder mycket för honom. Det vet jag. I alla år vi spelat tillsammans har han alltid velat ta mycket ansvar och varit kapten redan från 10-årsåldern.
Jag tror det bästa med Joels ledaregenskaper är att han vill leda både med vad han säger, men också hur han spelar sitt spel. För mig har han alltid känts som en naturlig ledare och jag är väldigt glad för hans skull när det kommer till hans roll i Frölunda.”
Henrik Lundqvist, som vann guld med lillebror (40 minuter) både 2003 och 2005.

3 kommentarer om “Henke hyllar Joel: ”Jag är väldigt glad för hans skull!”

  1. Kommer bannemej en tår när man läser det där..
    Är Henke kung av New York så är Joel helt klart kung av Göteborg!

Kommenteringen är stängd.