Kallio poängkung: ”Jag är bra på att hitta inspiration …”

150415 Hemma hos ishockeyspelaren Tomi Kallio den 15 april 2015 i Växjö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91112

Tomi Kallio tog frun Sini och barnen Wilmer och Valtter och lämnade Sverige efter guldet med Växjö Lakers för att par år sedan.

Han kom hem till ett Åbo i hockeymässig kris.

”Det har varit inspirerande att spela för moderklubben och försöka vända en 10–15 år lång negativ spiral”, berättar Tomi för GP.

I TPS är han kapten – och i år har klubben tagit ett stort steg. Laget spelar kvartsfinal mot IFK Helsingfors för tillfället, 1–1 i matcher.

Och en viss 40-åring med hjärta för Frölunda har haft en alldeles lysande säsong. 20 mål och 30 assists i grundserien – och i snitt över 20 minuter på isen per match. Som forward!

”Den här säsongen har varit ett jättekliv och skoj! Jag har orkat spela mycket, tack vare att vi har ett bra samarbete med tränarna. Allt fokus är på att vi är bäst när vi spelar matcher, så vi har exempelvis ganska många frivilliga isträningar”, säger Kallio.

Och 50 poäng som 40-åring – det är riktigt bra!

”Det går inte att säga emot, det var en riktigt bra grundserie på alla sätt! Jag gillar när jag får mycket förtroende. Jag har fått styra mycket, exempelvis vår spelstil och har snittat över 20 minuter per match. Min bästa notering under säsongen var 26 minuter som ytterforward … men SHL är också lite bättre än den finska ligan.”

Vad håller dig så ung på isen?

”Haha, jag är bra på att hitta inspiration. Pojkarna får mig utan tvekan att glömma hockeyn, fast de själva spelar mycket hockey!”

Och att sluta – det är inte aktuellt?

”TPS vill att jag ska spela nästa säsong, men jag vet inte än. Jag bestämmer mig efter sista matchen eller på sommaren … försöker hitta känslan då. Det beror också lite på hur det går den här säsongen”, säger Kallio.

5 kommentarer om “Kallio poängkung: ”Jag är bra på att hitta inspiration …”

  1. Att #19 Pettersson (kvalserien-89…!!) & #24 ”Ytterby” har hissats är på sin plats. Med tanke på hur de brann för Frölunda. Och hur fansen brann för dem…
    All högaktning för #71 Kallio. Dock: risk för inflation i hissade tröjor.

  2. Kan ju tyckas att den dåvarande styrelsen med Lill-Kenta i spetsen dömde ut Kallio som slut några år för tidigt hah hah !! Dårar !

  3. Kallio den störste så saknad i Frölunda. Är SÅ stolt över att äga din Guldtröja från 2005 för mig är DU Frölundas störste spelare genom alla tider! Sättet Frölunda agerade på får mig att skämmas:Att Grauers o co inte vill hissa din tröja är så dåligt FANSENS FAVORIT ALLA KATEGORIER !

  4. Kom hem till Frölunda Kallio så vi kan hissa din tröja Då har ju du gjort tio säsonger för Frölunda!!!!

Kommenteringen är stängd.