”Jag hoppades Frölunda skulle vinna …”

För exakt ett år sedan stod Elias Fälth som  matchhjälte i Scandinavium. Han hade sänkt Luleå – och intervjuades efteråt i en ovan roll.

Redan då visste backen att han strax spelat klart i Frölunda – och efter säsongen och guldet flyttade han, frun Sabina och sonen Julian till Gävle.

”Jag trivs jättebra”, berättar den lille backen.

Förutom att sonen håller på Frölunda fortfarande då?

”Det är upp och ner! I dag jublade han när målet blev bortdömt. Han blandar och ger lite. Det får han göra … häromdan sprang han omkring i Frölundatröja och skrek att Joel är bäst …”

Även Fälth har svårt att släppa Göteborg – och jublade faktiskt när Brynäs skulle få resa till 031-regionen.

”Jag satt framför tv:n och höll på Frölunda, även om jag visste att vi skulle få det otroligt tufft att möta dem. Alla dagar i veckan sitter jag hellre och åker ner till Göteborg på vårkanten – än upp till Skellefteå. Jag hade två fantastiska år i Göteborg och vi trivs oerhört bra i stan.”

 

Om du jämför Frölundas guldlag – med Brynäs i år?

”Vi hade ett fantastiskt bra lag i Frölunda, där alla underordnade sig olika roller. Det är nåt vi gör också i Brynäs.  Vi har matchvinnare i laget, det har vi absolut. Vi har en bredd, det är olika som kliver fram. Vi har en spets. Sedan är det en lång väg att vandra. Det var en enorm disciplin på oss förra året. Slutmålet låg nånstans där framme, vi tog match för match. Det är samma här. Vi kommer att få kriga ihjäl oss för att få vinna en serie mot Frölunda. Jag har sett deras serier också …”

Och intrycket?

”… det har varit fantastisk hockey! Vi förstår hur mycket det krävs.”

Han och Sabina letar också ett boende i väst.

”Ja, vi letar ett sommarställe på västkusten. Det är inget riktigt som dykt upp som fallit oss i smaken, men vi tittar varje dag. Sabinas familj bor uppe i Uddevallatrakten … vi träffades när jag spelade i Halmstad. Vi träffades längs kusten, haha.”