Korkad tajming av Brynäs

I kväll spelas semifinal nummer fem mellan Frölunda och Brynäs. Det står 2–2 i matcher – och läget börjar bli spänt. 12 044 ska se på – och då passar Brynäs på att gå ut med ett pressmeddelande.

Roger Melin tar över som tränare.

Hoppsan, liksom.

Melin bryter med allsvenska AIK, trots kontrakt till och med 2019. Befintliga Brynäs-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund flyttar hem till Luleå och ersätter den verbalt utstraffade Petter Lasu Nilsson.

Och visst – den här karusellen pågår hela säsongen bakom kulisserna.

Men tajmingen, Brynäs?

Den är inget annat än korkad.

Hur ska bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm, som sägs vara klara för Frölunda nästa säsong, göra sitt bästa för en tränare som de nästa säsong kommer att vara rival med?

Det måste så frön av tvivel.

Och med tvivel i en semifinalserie svänger allt snabbt.

Jag är övertygad om att ett flertal spelare i Frölunda har klart med nya klubbar – men föreningen har valt att lägga locket på. Inga officiella pressmeddelanden innan slutspelet är över.

Det känns betydligt mer genomtänkt.

10 kommentarer om “Korkad tajming av Brynäs

 1. Kanske inte världens bästa timing ok, men tror absolut att det kommer bli riktigt bra ändå. Ibland är det bättre att ”rycka plåstret” direkt så man har det gjort.

 2. Som Micke Ståhl skriver ovan så gick Brynäs ut redan slutet av Januari att Bulan lämnar Brynäs för flytt hem till Norrbotten. Dessutom är nog både tränare och spelare så pass professionella i SHL att de ger allt och spelar för den klubbtillhörighet de har idag, och inte vilket märke de har på bröstet nästa säsong. Det enda som är korkat här är din kommentar, och bara ett ytterligare bevis på hur lite koll du har på vad som händer hockeysverige.

 3. Bulan har för en tid sedan deklarerat att han ska flytta till Luleå. Om Westerholmarna agerar och följer efter är de inte motståndare kommande år. I alla andra fall är det redan klart att det blir just motståndare.
  Spelarna visste nog detta redan, meddelandet var mest till för alla supportrar.

 4. Att bröderna Westerholm skulle ha problem med att ge allt i semin mot Serneke m fl är inget vi Brynässupportrar oroar oss för. Vi har vant oss under två säsonger att de presterar bra i cirka 10-20 % av matcherna, resterande tid är de osynliga. För övrigt är den ena numera petad. Grattis till denna värvning…

  1. Micke: Var inte så butter. Sedan kan du skriva Frölunda och inte larva dig med Serneke. Westerholmarna kommer lyfta i Frölunda, ett miljöombyte kan göra susen. Precis som när Pettersson lämnade Skellefteå för Växjö.

   Rosander: Spelarna är så pass professionella att de ger allt för den klubb de spelar i, att sedan en ny tränare presenteras gör absolut ingenting.

  2. Touche.
   Lite korkat är det faktisk.
   Hade ju varit annorlunda om Bulan blivit kvar i Brynäs och Westerholmarna gick till Frölunda, då hade dom ju inte varit konkurrenter nästa år..?

  3. Haha rolig kommentar 🙂
   Varför lyckas inte brynäs förvalta och förvandla unga talanger till blivande storstjärnor längre, på det sättet som dem är kända att göra, nu kommer det någon då och då, förr var det hela tiden….

Kommenteringen är stängd.