Hur ska Frölunda ersätta hjärtat?

Tårarna har knappt torkat i Scandinavium, säsongen är inte analyserad och stängd … men i dagens snabba informationssamhälle når ändå nyheterna oss.

Henrik Tömmernes försvinner, Johan Sundström likaså. Nicklas Lasu därtill. Och allra senast Patrik Carlsson, som enligt Johan ”Mr Madhawk” Svensson är på väg till IFK Helsingfors.

Det där är i mina ögon hjärtat av Frölunda tillsammans med kapten Joel Lundqvist.

”Jag vill alltid ha kvar de spelarna”, sa Roger Rönnberg när han gästade Slutspelspuls tidigare i veckan.

Så hur ska de ersättas?

Jag skulle vilja se att klubben gör allt för att ta hem Fredrik Pettersson. Om han hade velat, förstås.

Kontraktet med Dinamo Minsk är visserligen över, men jag tror tyvärr att Pettersson fortsätter i den ryska ligan nåt år till.

Men är det någon spelare som kan driva ett kärnkraftverk med hjärtat så är det just Freddan. Dessutom är han från stan – och skulle på egen hand öka publikintresset för att gå på hockey i Scandinavium.

Det är sådana spelare som Frölunda behöver – om hjärtat ska vara med. Även i framtiden.

15 kommentarer om “Hur ska Frölunda ersätta hjärtat?

 1. Förstår mig inte på Fredrik Sjöströms sätt att jobba på verkar totalt nonchalant mot dom spelare som vars kontrakt går ut!! Dags att avgå Fredrik Sjöström!!!!!!!!

 2. Då kom beskedet jag vägrat tro på. Nr 72 slängs ut. Fullständigt obegripligt! Jag blir så fruktansvärt besviken över detta beslut. Snacka om att gå all in, blir det inte final nästa år måste Sjöström och Lechtaler lämna!

 3. Värsta är att Frölunda faller tillbaka i lite gamla synder där ”stjärnor” ibland är viktigare än hjärtat för föreningen. Tappa Tömmernäs , Lasu, Carlsson ,Sundström och Figren är mycket hjärta för föreningen. Gillar de inte alls. Man ska vara extremt rädd om spelarna som gör detta för indianen på bröstet och som älskar föreningen.

 4. målvvakt helt 0 plus goast hej på er nästa säsong Joel l. för gammalt

 5. Mackan- precis vad jag också undrar?
  Dem känns mer som grovjobbare, tycker Rosseli och Stålberg gör det jobbet väldigt bra.
  Är orolig över att den kedjan splittras när Lasu flyttar. Det måste vara den jobbigaste kedjan i SHL att möta.

 6. Dagens solskenshistoria: befinner mig långt norrut, närmare bestämt i Gällivare. Slalomåkning på Dundret. Ett fjäll, för er som undrar, På parkeringen ser jag en lirare med Brynäsmössa varför jag gratulerar i sedvanlig ordning. Brynäsaren kisar mot mig, tackar mig och låter mig veta att det känns extra ”gött” eftersom han är från Göteborg…..

 7. Ni räckte inte till helt enkelt. Alldeles för många lirare som åkte runt och ”fyllde år”. Jag trodde på Frölunda fram till den sjätte matchen, tyvärr såg man då att det inte fanns den där slutspelsglöden i manskapet. Allt för många från VF åkte runt i game 7 på en grilla och tänkte att ”det här löser sig”. Rönnberg får ta på sig att laget inte var redo. Bulan har maxat sitt lag. Frölundas stjärnor bör se sig själv i spegeln, de ska hjälpa coachen att ställa ut ett taggat lag på isen. Mätta sen förra året? Först blev jag förbannad på Luleås usla insats. Men sen förlikade jag mig med att de inte var bättre än så. Sen blev jag än mer förbannad när jag såg VF, snacka om att underprestera. Varje coach dröm att ha ett sånt lag på pappret, varje coachs mardröm att ha ett sånt lag på isen i en game 7. Om Petter Nilsson hade haft Sundström, Joel, Wellman, Sigalet, Hjalmarsson, Lasu, Figren, finniga tonåringen m.fl. Gör om, gör rätt VF…… Besviken…..

  1. Instämmer till fullo. I flera matcher mot saik och bif var man inte redo. Gav enkelt bort dem pga att laget inte alls var redo för match. Det får ledarna ta på sig. Man förlorar helt enkelt inte match 6 och 7 med 9-1 mot bif om man är redo. Rönnberg ska ha mycket positiv kritik för mycket av det han gjort och gör man han ska även ha ris för hur det såg ut i flera matcher.

 8. Genant att man kan gnälla på Grundström och vilja bli av med honom. Han är framtiden och kommer glänsa nästa säsong. Wellman är ren och skär klass, ska givitvis behållas till varje pris. Likaså Viktor Olofsson som kommer bli oerhört bra nästa säsong.
  Frölunda behöver 2 stjärnbackar in och ytterligare en poängspelare som vinner poängligan nästa säsong. Gärna Freddan om han visar hjärtat och kommer hem nu. Frölunda bör sparka Hjalmarsson som bara är i vägen

 9. Hej, jag har det på hockey i 35 år och håller inte med om analyserna alls. Hör kommer det som varit avgörande:

  1. Brynäs får helt ostört slå in lösa puckar framför mål. Vi har Inte alls lyckats ersatta Persson, Fält, Lauritzen eller Fantenberg . Har inget med effektivitet att göra, klart man gör mål oftare när man får skjuta från 1 meter!
  2. Målvaktsspelet har inte håller guldklass och vi har inte haft rött konkurrens mellan två målvakter i år
  3. Helt rätt att satsa på en stor del egna spelare, men dessa måste kryddas med några st klasspelare. Tyvärr lyckas man inte värva rätt här heller. Hjalmarsson har helt ärligt varit en katastrof, Grundström likaså, Wellman ok pga målen, Bergenheim har inte gått att tygla. Sigalet har inte imponerat alls, inte Nörstebö heller. Framtidsfrågan är hur snabbt vi kan frigöra dessa misslyckade värvningar från dyra kontrakt – det är helt avgörande!
  4. Motståndarna har läst sönder rullningen längs sargerna i anfallszon och bryter gång på gång de passningarna
  5. Öppna plånboken. Jagbhade gjort vad som helst för Rahimi, det kommer svida att möta honom nästa år.

  Heja Frölunda!

 10. Visst, hjärta är viktigt och Freddan vore ju självklart kanon.
  Men vad spelar det för roll om man inte får ordning på uppspel och försvarsspel? Under hela grundserien skulle vi alltid spela oss ur situationerna för att efter tre förluster mot saik i kvarten spela mer pragmatiskt och slå sarg ut. Varför inte spela hela grundserien med ett spel som funkar i slutspel?
  Sega uppspel och ständigt hemvändande är ju orsaken till att vi sällan får 2-1 eller 3-2. Hur många fick mot bif på sju matcher?
  Dessutom är det direkt fegt att dimensionera lönebudget efter grundserien. Man borde gott kunna öka lönebudget med åtminstone ett par matcher i slutspel eftersom laget över tid kommer att ha i snitt minst 2-3 slutspelshemmamatcher.
  Den viktigaste frågan är dock hur det var möjligt att inte ta in en målspruta i julas när man såg lagets ineffektivitet? Trodde faktiskt man lärt sig till förra säsongen då vi tog in spelare som Laach och Abbott. Är orolig över lagbyggarna, de har mycket att bevisa till nästa år.
  Vad gav egentligen nedträningen i januari mer än sargat självförtroende och helt tappat spel? Det var ju bif som blev piggare ju längre semin gick vilket 9-1 på de två avgörande matcherna oxå tydligt visar.
  Inför nästa år måste man alltså se över det mesta.
  Spelidén, lagbygget och träningsupplägget.
  Och är det så att en fullsatt hall i slutspel endast ger 1 mille netto måste också avtalet med ägaren ses över!

 11. Tack Frölunda för en fin säsong. Hade så gärna sett er vinna guldet.Men till nästa år möts vi på Götaplatsen. Ha en fin sommar och kom igen till nästa säsong.

 12. Jag bara undrar är bröderna Westerholm något att bygga på dom har inte varit på topp i Brynäs måste finnas bättre spelare att värva

Kommenteringen är stängd.