KRÖNIKA: Straffa idiotin hårdare, IIHF

VM får akta sig. För just görs ingen bra reklam för sporten hockey. Dags att agera, IIHF.

Sverige 3
USA 4

 Tre Kronor får ursäkta, för jag har fastnat lite på några andra händelser från gruppspelet i VM.

Några riktigt fula, dessutom.

Det startade med att tysken Marcus Kink rappade svenske stjärnan Elias Lindholm rätt över en nerv i knävecket – utan åtgärd från domarna.

Sedan fick vi se slovenen Ziga Jeglic, som spelat allsvenskan med Södertälje, hoppa över sargen för att byta – men samtidigt måtta en spark med skarpslipad skena mot schweizaren Thomas Rüfenachts hals.

Han träffade inte halsen.

Som tur är.

Sparken tog på axeln, men den är både helt avsiktlig och fullständigt livsfarlig.

Vi hade kunnat få ett blodbad, men det Internationella hockeyförbundet IIHF anser inte att det fullkomligt tokidiotiska tilltaget ska ge mer än futtiga två matchers avstängning.

Jag hade förespråkat ett förbud för VM-spel tills karriären var över.

 

I DAG VAR det dags för nästa överfall. Tysken Patrick Hager drog en ful slewfoot på ryske stjärnspelaren Sergej Mozyakin, som blev liggande skadad – och kanske borta för resten av turneringen.

Men ryssarna väntade inte på nåt meningslöst uttalande från IIHF, eller såg mellan ögonen som svenskarna efter Lindholm-överfallet … de hämnades direkt.

Sergej Plotnikov var direkt framme på Hager för att markera med knytnävarna.

Rör inte vår stjärna, är budskapet.

Det är här IIHF måste agera.

Snabbt.

Se till att straffa så pass hårt att inte lönar sig för sämre gäng att plocka bort stjärnor från matcherna.

 

FÖRRESTEN: Jag gillar det jag ser från Tre Kronors lagkapten Joel Lundqvist. Han har inte farten, men han har inställningen, jobbet, propparna – och tekningarna!

Varje gång han är inne så skapar han energi med sina smällar och ett par gånger blir amerikanerna helt tokiga i just den här matchen.

Dessutom har Joel helt lysande 87 procent i tekningsvinster.

Det är han bäst i turneringen med – även om han är inne bakåt när USA avgör i den här matchen.

 

FÖR ÖVRIGT: Vad hände med Poodles lysande kampsång Alla för en? Den är ersatt med en lam A-Teens-variant av Mamma Mia … och det känns inte värdigt när Sverige gör mål.

Skifta, tack.

 

TILL SIST: Tre Kronor har lite PP att öva på under ett par spellediga dagar. Ett mål på sex chanser mot USA är för lite.

Överens?

3 kommentarer om “KRÖNIKA: Straffa idiotin hårdare, IIHF

  1. Grönborg verkar hämma spelarna. Det ser ut som i World cup, spelarna åker med handbromsen i. Hade varit intressant att se detta lag med en annan tränare som förespråkar full fart, RO tex. Inte RR, han är vår. Grönborg, när fick han ett LAG att växa senast?

  2. Det verkar precis som att svenska stjärnor inte fungerar tillsammans. I NHL eller KHL fungerar de bättre. Den dåliga insatsen i Word Cup i höstas i färskt minne där våra världsspelare var långt ifrån sin toppnivå. Upprepas de än en gång och varför i herrans namn plockades inte Fast av isen tidigare i sista perioden?

Kommenteringen är stängd.