Ingen Henke i VM – enligt statistiken …


Henrik Lundqvist till VM? Glöm det.
I alla fall enligt statistiken.

I natt klockan halv två startar match sex mellan New York Rangers och Ottawa Senators i Stanley Cup-slutspelet. Det är kanadensiskt övertag med 3–2 i matcher när pucken släpps i Madison Square Garden – och upplagt för en nervig natt.

Eller?

För tittar vi på statistiken har Henrik Lundqvist lysande siffror hemma i New York – när laget varit hotat av eliminering.

På de senaste elva slutspelsmatcherna har den svenske stjärnmålvakten tio vinster, 1.05 mål emot sig i snitt och 96,5 i räddningsprocent.

Det är alltså så Lundqvist brukar agera när Rangers riskera att åka ur … och där har Erik Karlsson och Senators nåt att jobba för.

 

I den förra matchen, som slutade med seger för Senators på övertid, hamnade Lundqvist också i en intensiv munhuggning med lagkamraten Derek Stepan.

– Vi försöker få igång varandra. Jag tycker att det är viktigt. Det är mer som ”Kom igen – nu kör vi!” Det är inte personligt. Det är en del av spelet. Och personligen gillar jag det, berättar Lundqvist för New York Post.

 

I tyska Köln sitter tvillingbrorsan Joel Lundqvist på spänn inför nattens match.

Om Rangers åker ut … så finns det en stor chans att Henrik ansluter till Tre Kronor i VM-turneringen. Bröderna har inte spelat särskilt många landskamper tillsammans – och det skulle kunna vara sista chansen.

Frågan är om det går så långt?

Statistiken säger ju nåt annat …

 

VIASAT HOCKEY, KLOCKAN 01.30.

 

 

Kommentarer om “Ingen Henke i VM – enligt statistiken …

  1. Bra. Tycker Henke har gjort sitt i landslaget. Skulle han åka ur är det bättre att han slicker såren och laddar allt för att ta SC som han suktar efter.

Kommenteringen är stängd.