KRÖNIKAN: Rangers ute – och Henke till VM?

 

Henrik Lundqvist försöker, men New York Rangers har inte försvaret. Och Erik Karlsson ser till att Tre Kronor förstärks i VM?

New York Rangers 2
Ottawa Senators 4
Senators vidare.

När New York Rangers spelar match sex i serien mot Ottawa Senators ligger Joel Lundqvist och sussar gott i en säng på Maritim Hotel i Köln, Tyskland.

”Jag måste sova. Jag får kolla resultatet på morgonen”, säger Henriks lillebror och Tre Kronors lagkapten.

Lite spännande – oavsett vad som sker, va?

”Ja, det är alltid spännande …”

Bröderna har bara tre landskamper tillsammans – och elimineringen av New York Rangers lär, när besvikelsen från nattens 2–4-förlust lagt sig, innebära att den siffran utökas.

För på samma sätt som ett annat årsbarn från 1982 jagat Champions League-pokalen i fotboll så jagar den svenske världsmålvakten fortfarande Stanley Cup-diton.

Den här natten är Henrik stundtals kung över Manhattan (kolla räddningen här ovan på Erik Karlssons öppna mål!) – men han får inte se Empire State Building tändas upp i rött, vitt och blått.

Rangers har för dåliga backar – och det utnyttjar laget från Kanadas huvudstad. Gång på gång på gång genom hela den här matchserien.

Just Erik Karlsson skjuter snyggt det mål som tar Ottawa vidare – och efteråt är det smärtsamt att se Henrik Lundqvists tomma ögon.

Allt bara försvinner. Ännu en gång.

 

NÄR JAG intervjuades av NHL:s Dan Rosen inför mötet lagen emellan så jämförde jag en hemkomst för Henrik Lundqvist och bucklan med en SM-vinst för Frölunda. Åtminstone i mina ögon.

Rangers har massor av fans i Sverige och i synnerhet Göteborg – och alla vet hur hårt Lundqvist jobbar och längtar efter den där vinsten.

Den kanske aldrig kommer, precis som för Mats Sundin eller Daniel Alfredsson.

 

FÖR ÖVRIGT: Backen Brent Burns må ha haft en bättre grundserie än svensken och kanske belönas med Norris Trophy (bäste back), men Erik Karlsson har i slutspelet visat att han är världens bästa.

Det kan räcka till Conn Smythe Trophy, som mest värdefulle spelare under slutspelet. En hälskadad och sprutad back har 13 poäng på 12 matcher – så här långt.

Nu väntar Eastern Conference-final mot antingen Washington eller Pittsburgh

FÖRRESTEN: Nyårsdagen 2018 spelar New York Rangers mot Buffalo SabresCiti Field i Queens. Det är säsongens utematch – och jag ser redan fram emot den nya upplagan av Road to Winter Classic.

FRÅN NATTENS hockey ser jag också två mål från Andreas Johnsson och ett från Carl Grundström när Toronto Marlies väcker liv i AHL-slutspelet mot Syracuse Crunch (1–2 i matcher nu).

Ante Mango har därmed fyra mål på de tre senaste matcherna – och till hösten får han säkert chansen för Maple Leafs.

 

TILL SIST: Jag tror inte att Henrik Lundqvist säger nej till VM.

Inte om Joel ber honom att komma …

2 kommentarer om “KRÖNIKAN: Rangers ute – och Henke till VM?

  1. Det blir med Henke som det blev för Salming. För dåliga lag som aldrig tar sig hela vägen till att lyfta Stanley Cup – bucklan. Trist men inte förvånande. Att Henke dessutom varit ojämn under 4 månader tynger honom givetvis. Men i VM behövs han.

  2. Jag tror inte att Henke kommer till VM tyvärr. Som Joel sa så måste han ju känna sig 100% annars är det ingen idé.

Kommenteringen är stängd.