Vad sägs om guldtänder i kväll?

Det är bara timmar till nedsläpp i Lanxess Arena i Köln. Tre Kronor mot regerande mästaren Kanada i VM-final.

John Klingberg från Lerums BK njuter.

”Vi vet exakt hur det kommer se ut. Det är nästan bara NHL-spelare i vårt lag – och det är bara NHL-spelare i deras, förutom Chris Lee. Det kommer att bli som en NHL-match. Det kommer att passa båda lagen, så det gäller att ta de chanser vi får. Vi vet att Kanada är grymma på det. Får de en chans så hänger de dit den från ingenstans. Det kommer bli som NHL – fast på stor rink!”
Med andra ord kommer det att gå jävligt fort?
”Det kommer att gå fort, ja. Vi måste lita på vårt presspel, vinna puckar lågt – och få utvisningar med oss. Sedan är powerplay grymt mot Finland, så det är skönt att gå in i finalen och känna det. Sedan vet vi också att vårt boxplay varit grymt hela VM.”

I semin mot Finland såg Klingberg väldigt offensiv ut – och transporterade flera gånger pucken in med fart i den finska försvarszonen.

”När de sitter i mittzonen och väntar på oss så är det svårt att passa igenom. Det är bättre att ta upp pucken med fart, så de tvingas göra något. Du får alltid känna efter vad motståndaren gör – och anpassa dig efter det. När jag var yngre kanske jag försökte åka igenom hela tiden … jag tycker att jag lärt mig det de två senaste säsongerna.”

Intrycket av VM här långt?

”Jag tycker att det gått bra hela VM! Det har varit många lägen, så det är skönt att få utdelning. Det har kanske sackat ner mig lite, så att sätta det där målet var bra …”

John Klingberg både läspar och ler. Framtänderna är fortfarande väck efter crosscheckingen under förturneringen i Tjeckien och käken har till och med en liten spricka.

”Jag har inte så ont längre. Jag ser fram emot att få komma hem efter matchen och fixa tänderna … jag vet inte hur det gör, men det blir väl nån form av protes. Så jag kan prata och le igen. Det är inte så skönt att le i dag … det är inte jävla snyggt.”
Men du hinner fixa det till Summerburst?
”Ja, precis, haha.”

Vad sägs om att sätta dit två guldtänder?