NYTT: Joel siktar mot OS!

Här står bröderna Lundqvist med varsin guldmedalj – och VM-pokalen. Och det kan bli mer av Joel i landslaget.

I och med att NHL beslutat sig för att inte skicka sina spelare till OS i Sydkorea nästa år så finns det en större chans för spelare i KHL och SHL att komma med.

Tre Kronors lagkapten Joel Lundqvist är en av dessa.

”Jag sa det innan: Tre Kronor är en dröm för mig att spela i – det är liksom en morot för mig att ligga på den här nivån, att försöka ta en plats här.  Jag håller drivet upp och vill prestera”, säger Joel till GP.

Han fortsätter:

”Sista ordet är inte sagt om NHL-spelarna – men jag har kontrakt nästa år och jag vill ju inte bli sämre bara för att det är en ny säsong”, säger Frölundas store ledare.

Det finns alltså en chans att se dig i OS om NHL-spelarna inte kommer?

”Det är klart, kommer de inte … så får vi ta det då”, säger Joel med ett brett leende.

Om du lett laget till VM-guld så kan du ta ett OS-guld också?

”Haha. Det får vi ta då …”

Henrik står intill brorsan – och strålar av glädje.

”Ta den här! Den är så jävla tung”, säger han och dumpar bucklan till Joels famn.

Nu väntar en festnatt i Köln – innan laget ska firas på Sergels Torg i Stockholm i morgon. GP är förstås där också.

7 kommentarer om “NYTT: Joel siktar mot OS!

 1. Joel är en av de mest fantastiska människor jag träffat. Att se Joel tillsammans med barn och ungdomar är fantastiskt. Joel visar sån respekt för barnen, han ger dem så otroligt mycket och alltid med oändligt tålamod och ett leende på läpparna. Mina egna barn har träffat på många stora idrottspersoner. Men den de pratar mest om, helt utan konkurrens, är Joel. Joel gav dem ett fantastiskt minne för livet och han kommer för alltid vara deras största idol. Min lilla dotter berättade stolt för sin mormor när Joel lyfte bucklan att ”honom har jag kramat”!
  Ni som har förmånen att träffa Joel dagligen, berätta för honom att han är fantastiskt! Att han är oerhört älskad för den person han är.

 2. Fantastiskt kul för Lundqvistbrorsorna! Så värda sitt VM-guld… 🙂
  Och ja, naturligtvis åker jag också till Stockholm och Sergels torg i eftermiddag!

 3. Härligt med guld! Gillar speciellt att Nylander som inte har tacklat någon i hela sitt live sätter en perfekt tackling på lunkan vid guld firandet.

  Lunkan2 i OS. Nja, hade hoppats på ett yngre lag men visst. Kan väl behövas en gubbe i båset som kan styra upp de yngre lite. Men då ska han hålla sig i 4 linan och inget annat.

  1. Växjö Lakers: Är du lite butter för att Joel lyckas vinna mästerskap efter mästerskap? 🙂 Han gör ett gediget arbete och är en strålande lagkapten. Ett bra VM.

   1. Nä, Varför skulle jag vara det? Växjö hade ju tre spelare med som vann 😉

    Kommer inte NHL spelare tycker jag vi ska sats på yngre spelare. Tex Fasth är också en spelare som jag inte vill se i OS, De har haft sitt roliga.

    Hade gärna sett att Sverige uttalat att de kommer med ett ungt lag utan gubbar över 25.

 4. Underbart med ett VM-Guld och kul för bröderna att få vinna ihop. Unnar bara Henke en Stanley-cup ring nu också, men det kommer nog inte hända om han inte flyttar från Rangers. Stort Grattis Sverige!

Kommenteringen är stängd.