GHC tackar ja – om frågan kommer

170114 Karlskronas Ann-Louise Lind Christensen utmanar framför Göteborgs målvakt Ellen Wilhelmsson under ishockeymatchen i Damettan mellan Karlskrona och Göteborg den 14 januari 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214
Foto: BILDBYRÅN

Sundsvall Hockey tappar platsen i SDHL – och Göteborg HC får den? – Vi tackar ja om frågan kommer, säger Jan Mellgren, sportchef.

Tidigare i vår kvalade Göteborg HC till SDHL, hockeyns högsta serie. Laget slutade på tredje plats – efter just Sundsvall Hockey och SDE.
Men nu har Sundsvall via Facebook och lokala medier gått ut och berättat att klubben drar sig ur serien på grund av alldeles för dålig ekonomi.
Olof Östblom är ansvarig för tävlingsfrågor på Svenska Ishockeyförbundet.
”Formellt har vi inte fått in att Sundsvall Hockey frånsäger sig platsen. De uppgifter jag har fått är från medierna – och då kan vi inte hantera frågan”, berättar han.

Det finns dock två scenarion:
Endera spelas SDHL med ett lag färre den kommande säsongen – eller så erbjuds lag tre i kvalserien en plats. I det här fallet: Göteborg HC.
”Vi kommer att kontakta Sundsvall under morgondagen – om ingen från föreningen hör av sig tidigare. Utifrån det kan vi ta det formella beslutet”, säger Olof Östblom.

Göteborg HC förbereder redan svaret – på den eventuella frågan.
”Vi kommer att tacka ja – om vi får frågan. Vi förbereder oss redan, vi kan inte sitta still i båten. Vi har under våren jobbat med att stärka oss organisatoriskt och hur vi ska arbeta med sponsorer. Jag tror att vi har ett spännande koncept”, säger klubbens sportchef Jan Mellgren.
Klarar ni av det?
”Sportsligt och organisatoriskt runt lagen har vi så att vi klarar oss. Där håller vi hög klass. Det som vi måste säkra nu är de ekonomiska förutsättningarna. Vi får inte hamna i nån ekonomisk onåd”, säger sportchef Mellgren.

Att spela i SDHL kräver summor mellan 2,5 och 3 miljoner kronor.
”Vi måste ha pengar på kontot, så vi vet att vi klarar av det. Vi ska behålla den verksamhet som vi har i dag – det är ett ett division I-lag, ett division II-lag, ett utvecklingslag och en hockeyskola som ska leva också. Det här blir ett fjärde lag som ska vara med – men det borde inte vara en omöjlighet i ekonomiskt starka Göteborg”, säger Mellgren.