GHC till SDHL: ”Nu börjar arbetet med att fixa ekonomi”

170114 Karlskronas Katka Kaplanová utmanar framför Göteborgs målvakt Ellen Wilhelmsson under ishockeymatchen i Damettan mellan Karlskrona och Göteborg den 14 januari 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214
Foto: BILDBYRÅN

Göteborg HC i SDHL. – Nu börjar arbetet med att fixa ekonomi och en stark spelartrupp, säger sportchef Jan Mellgren.

Sundsvall Hockeys ekonomiska problem har alltså resulterat att klubben drar sig ut SDHL – och därmed har Göteborg HC, närmast på tur i kvalet, fått frågan.

– Vi fick den efter lunch – och det fanns aldrig någon tvekan, säger sportchef Mellgren.

Redan under gårdagen började mejlen från spelare som vill till klubben trilla in.

– Vi har några klara – men måste lösa praktiska detaljer, lägenheter och jobb, berättar Mellgren.

Någon i landslagsklass?

– Ja.

Det hårdaste arbetet är kanske inte med truppen – utan att få in de nästan tre miljoner som krävs för att spela i SDHL.

– Det måste lyckas, säger Mellgren bestämt.

Samtidigt ska inte föreningens jobb äventyras. Det ska finnas pengar på kontot.

– För mig är det kanske viktigast med hockeyskolan och utvecklingslaget i division II. Men tjejerna ska också ha en kvinnlig Fredrik Pettersson att se upp till. Fina människor som visar nåt slags vilja att betala tillbaka till sin sport och till samhället. Framför allt i Angered behöver tjejerna ha någon att se upp till. Småtjejerna hos oss drömmer om svenska landslaget – och kan de dessutom få träffa spelare som finns i högsta serien och landslaget så skapar vi ännu mer drömmar. Och drömmar är det som förändrar människors sätt att vara, säger Jan Mellgren.

Att han nämner just Frölundaikonen beror förstås på att Fredrik Pettersson har varit med och sponsrat Göteborg HC:s resa mot eliten – och var den person som såg till att Salming Hockey skrev det största kontraktet någonsin med ett lag i Sverige.