9,1 miljoner för Frölunda – som kan samarbeta med GHC?

Frölunda gör alltså en vinst på 9,1 miljoner kronor. Det är oerhört bra siffror i en stad där de största föreningarna allt som oftast brukar ligga på minus.

Med det senaste bokslutet har nu Frölunda 30,2 miljoner kronor på kontot – och det är en del i den strategi som ordförande Mats Grauers haft sedan han klev i en ekonomiskt sargad klubb.

”Det är positivt att vi successivt kan återställa det egna kapitalet. Koncernen har ett stort antal anställda och i en värld som styrs av många oförutsägbara faktorer är det nödvändigt att ha tillfredställande reserver. En framtida ambition bör vara att koncernens egna kapital uppgår till cirka 25 procent av omsättningen”, säger Grauers.

Då Frölunda numera omsätter 151 miljoner så innebär det att det ska in runt 38 miljoner kronor på bankkontot för att Grauers ska vara helt trygg – och kunna lämna över ordförandeklubban i framtiden.

GP vet också att Frölunda för samtal med nyblivna SDHL-klubben Göteborg HC – och ett  utökat samarbete kan mycket väl vara på gång.

Där krävs drygt 2,5 miljoner kronor för att säsongen i högsta serien ska vara säkrad. Om Frölunda går in med pengar eller kunskap är dock inte bestämt än.

Kommentarer om “9,1 miljoner för Frölunda – som kan samarbeta med GHC?

  1. Känns som många klubbar går lite sämre siffror om de inte når minst semi. Spontant känns det lite riskutbildning för samtliga klubbar. 3-4 år med missat slutspel tex kan ge även de rikast klubbar problem.

    Hoppas nästan att samtliga klubbar kan komma sparar endel av TV-pengarna nästa år istället för att öka lönebudgeten.

Kommenteringen är stängd.