Joel lovar Freddan en smäll – om han hinner …

170817 Barn ur publiken sträcker sig mot Frölundas Joel Lundqvist  efter en träningsmatch i ishockey mellan Frölunda och HV71 17 augusti 2017 i Kungbacka. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200
Bild: MATHIAS BERGELD

Tro inte att Fredrik Pettersson får ett snällt välkomnande av Frölunda. – Jag kommer inte hålla igen i närkamp mot honom, lovar Joel Lundqvist.

Den lille speedkulan från Backa är tillbaka i Frölundaborg, i den miljö han en gång fostrats. Men det finns fortfarande ingen indian på bröstet, utan den här gången är det ett schweiziskt lejon som ryter på Fredrik Petterssons tröja.

Frågan är bara om lirarna i den regerande mästaren Frölunda tillåter det?
– Det är speciellt att möta honom. Det är första gången vi stöter på varandra. Det är kul att se honom i den miljön, i det laget. Det blir intressant att se vad han hittar på, men vi ska självklart fokusera på vårt. Kul för publiken att få se honom, säger en spelsugen Joel Lundqvist.
Men i en närkamp håller du inte igen?
– Haha, nä. Det kommer jag inte att göra. Men det gäller att få tag i honom också. Han är ju snabb, skrockar kaptenen.
Fredrik Pettersson svarar snabbt.
–  Jag hade väl inte räknat med att Joel skulle hålla igen direkt, det har han aldrig gjort. Jag har ju smällt han några gånger tidigare år så jag får väl bjuda på en tackling eller två …
Speciellt att komma tillbaka ”hem”?
– Det är alltid väldigt speciellt. Men jag ser verkligen fram emot denna match, både för att familj, vänner och fans är på plats men också för att Frölunda är ett riktigt bra lag och det kommer bli en bra värdemätare för oss. Alltid en speciell stämning i Göteborg och i Borgen. Kul, säger Freddan.

Frölundas Lundqvist minns också finalen, den mot Sparta Prag, den där det blev seger på övertid, den där Nicklas Lasu avgjorde för att säkra bucklan.
– Nånstans finns det i bakhuvudet, att det är det vi spelar för, att få uppleva det igen. Det är en lång väg dit …

Men du längtar efter allvaret igen?
– Det ska bli kul. Zürich blir en bra utmaning. Det har varit bra matcher här, säger Frölundas kapten.
Joel Lundqvists kropp är hel – och att poängkungen Ryan Lasch åter finns i laget ser redan ut att vara ett kedjemässigt lyft. Senast mot HV71 i Kungsbacka hade Frölundas anfall lekstuga – med åtta mål framåt.
– Vi haft en bra känsla överlag i ett par matcher och hoppas att vi kommer dit mot Zürich också, säger Joel Lundqvist.

Hur ska ni locka fansen att komma?
– Det är högklassig hockey – och vi möter ett topplag i Europa. Om du längtat efter bra hockey så tycker jag absolut att du ska ta dig hit och kolla, tipsar Joel Lundqvist.

Fredrik Pettersson har i sin tur landat i nya hemstaden Zürich – och redan kommit in i det nya laget.

Eller?

– Jag har väl inte riktigt kommit in i allt ännu men sakta men säkert. Men jag har en jättebra känsla med laget, klubben och staden. Men nu handlar det om att lägga ner jobbet så skall detta nog bli bra!

Och till sist – får vi nånsin se Fredrik Pettersson med indian på bröstet igen?
– Jag vill absolut spela i Frölunda igen, det har alltid varit min plan – och får jag bestämma så kommer det att bli så. Den dagen och det året kommer bli väldigt speciellt för mig och det ser jag fram emot oerhört mycket!

Kommentarer om “Joel lovar Freddan en smäll – om han hinner …

  1. Jag har en känsla av att Freddan aldrig kommer spela i Frölunda något mer..
    Han kommer hinna bli för gammal innan, tyvärr.

Kommenteringen är stängd.