Olofsson: ”Jag vill hitta tillbaka till målet”

170824 Frölundas Victor Olofsson jublar med lagkamrater efter 2-3 under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Lions Zürich den 24 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
Bild: Michael Erichsen

Visst, det är bara första tävlingsmatchen för säsongen – men här är en kille som hittar målet direkt. Två läckra PP-skott av Victor Olofsson i 5–4 -segern mot ZSC Lions från Zürich.

”Jag fick två riktigt fina pass. Först från Max Friberg, sedan från Ryan Lasch. Det första var ju öppet mål, så det var bara att träffa. Den andra fick jag stå och sikta lite, men jag hittade hålet …”

Den förra säsongen blev det nio mål i SHL:s grundserie för och fyra till i slutspelet.

”Det var en tillbakagång rent målmässigt. Jag hade 14 mål sista säsongen i Modo. Det vill jag tillbaka till. Eller helst bättre än så”, säger forwarden.

Sommaren har den Buffalo Sabres-draftade talangen spenderat i en boxningslokal tillsammans med Christoffer Ehn och förre proffsboxaren Johan Thorbjörnsson.

Syftet? Skapa trygghet och lugn i tuffa situationer, samtidigt som just tuffheten skärps ordentligt.

”Jag tycker att det gett jättemycket på den mentala biten. Det är tufft, du ska försöka vara bekväm o obekväma situationer. Du ska känna dig trygg i tuffa situationer. Det ska du kunna vara i tuffa och tighta matcher, kunna göra grejer med pucken och inte bara stå och gruffa framför målet. Det var nyttigt!”

Fick du in nån bra smäll i sommar?

”Ja, faktiskt. Jag och Ehn fick in några bra på varandra! Han tog mig på näsan rätt bra en gång, men jag fick nån bra på på han också … det var kul”, säger Olofsson.