Hjalle: ”Jag känner mig mycket starkare!”

 

170822 Frölundas Simon Hjalmarsson poserar för ett porträtt den 22 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto / BILDBYRÅN / COP 205
Foto: PELLE BÖRJESSON

En tung grundserie slutade med ett lyckat slutspel. Simon Hjalmarsson hittade formen – och den den här säsongen spelar han med ett A på bröstet i Frölunda.

”Det hedrande, verkligen. Det är en storklubb, jag kom upp här genom juniorerna, så det är lite speciellt. Det betyder jättemycket. Sedan kommer jag nog inte att ändra mig så mycket. Jag vill vara en spelare som kan visa vägen på isen och vid sidan av”, säger Simon Hjalmarsson.

Nu är han utan krämpor – och har en full sommarträning bakom sig.

”Jag känner mig mycket starkare och har mycket bättre självförtroende än vad jag hade vi den här tidpunkten förra säsongen. Att komma in i säsongen med den känslan är väldigt skönt för mig”, säger Hjalmarsson

Tankarna snurrade förstås en del under förra säsongen, när mål och poäng uteblev och ersattes av hårt jobb.

Först i slutspelet lossnade det.

”Jag tänkte: Det går tungt, det funkar inte … men jag ska jobba mig till den nivå som jag vill vara i slutspelet. Jag kom ganska nära till den nivå jag vill vara. Det var skönt. Det var ett kvitto på att all träning som jag la ner under säsongen verkligen gav något.”

Han fortsätter:

”Det ger luft under vingarna. Att bara träna och träna och träna … och så händer inte ett skit? Då börjar man nog fundera, vad fan gör jag för fel? Även om vi inte gick hela vägen så hjälpte jag laget och det hjälpte mig också mentalt att få en stark avslutning.”

Till dagens match mot österrikiska Klagenfurt (15.00 i Frölundaborg) så kommer inte kedjan med Hjalmarsson, Sean Bergheim och Max Friberg att vara intakt.

”Vad det än blir är jag ganska allsidig, brukar kunna spela med de flesta. Det ska nog gå bra”, säger Hjalmarsson.

GP kan berätta att Bergenheim vilas, in kommer Pontus Widerström. Dessutom får Johan Mattsson för första gången chansen i målet i en tävlingsmatch.

2 600 biljetter är sålda, vilket lär innebära runt 3 500 på plats …

 

 

4 kommentarer om “Hjalle: ”Jag känner mig mycket starkare!”

      1. Inte bra. Ryggproblem för en hockeyspelare är precis lika illa som ljumskproblem. Omöjligt att spela.

        Ingen bra start på säsongen, om det börjar med ryggproblem redan nu.

Kommenteringen är stängd.