Joel: ”Vi är krigare – Ryan är superspetsen!”

170824 Frölundas Ryan Lasch jublar ihop med Joel Lundqvist och Jonathan Sigalet efter att ha gjort avgörande 5-4 i förlängningen under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Lions Zürich den 24 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ryan Lasch är tillbaka i Frölunda. Med besked. Sex poäng på två matcher – och Joel Lundqvist är full av beundran.

”Det känns som vi är ett gäng krigare – och så har vi den här superspetsen. Han sticker ut på nåt sätt i det här gänget, med den här passningsskickligheten och blicken. Han var topp i ligan när han var här sist – och han har börjat på samma nivå. Han är superviktig för oss, det är inget att snacka om”, säger kaptenen.

Och ni ska veta en sak:

Joel Lundqvist tar inte till överord i onödan.

Det är sällan du hör honom lyfta en lagkompis så till skyn,

Det är också Lasch som spelar fram Lundqvist till mål i PP.

”Vi hade fem mot tre, gjorde några halvrisiga pass. Men vi hade tålamodet, gick några gånger bakom mål och kände att det började tappa positionerna lite. De började tjuva lite. Det är bara att sätta sig i en bra position, för då kommer pucken – om jag är öppen. Det är så, han ser det! Så fort du har en halvmeter att kunna skjuta så kommer pucken! Det gäller att vara beredd. Han är skicklig, det är han. Och vi behöver honom.”

Joel, som siktar på OS om inte NHL gör en tvärvändning, ser att Frölundas PP redan är på en nivå som inte fanns förrän långt in på förra säsongen.

”Ja, alltså … för att vara så tidigt och så många på nya positioner … Vi hade en grunduppställning, men det ska stämma. Kemin på isen. Det är klart att det gått lite bättre än väntat – och det självförtroendet tar vi med oss.”

Kommentarer om “Joel: ”Vi är krigare – Ryan är superspetsen!”

Kommenteringen är stängd.