LASCH: ”Upp till oss om vi löser det …”

170831, Ishockey, CHL KLAGENFURT,AUSTRIA,31.AUG.17 - ICE HOCKEY - CHL, Champions Hockey League, group stage, KAC Klagenfurt vs Froelunda HC Gothenburg. Image shows Ryan Lasch (Froelunda). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek  © BildbyrŒn - COP 81 - SWEDEN ONLY
Bild; BILDBYRÅN

Låt er inte luras av den här bilden av Ryan Lasch. För även om det var 30 grader i Klagenfurt så simmade inte Frölundas spelare omkring på den mjuka  isen i Klagenfurts arena Stadthalle.

”Det var nästan som i Scandinavium, haha. Fast det här var värre. Om det är 30 grader ute så kan du föreställa dig hur det är att spela inne”, säger poängkungen Lasch.

Han har tre assists, Joel Lundqvist två mål och Mats Rosseli Olsen löser ett mål och två assists. Totalt åtta poäng av samma kedja.

”Vi har en bra kommunikation. Vi har ett system, en struktur och en matchplan. Det är upp till oss om vi löser det eller inte. Vi har haft en bra kemi. Vi tog det från omklädningsrummet till isen – och så här långt har det fungerat bra. Men det är bara tredje matchen för säsongen, säger Ryan Lasch blygsamt.

Han har personligen nio poäng på dessa tre kamper.

”Jag tänker inte så mycket på det. Det som är viktigt är att vi tog tre poäng på bortaplan. Det är inte lätt att åka ner till Österrike eller Schweiz och plocka treor. De spelar en tuff hockey här …”

Mot Zürich på lördag lär de krävas lite till.

”De har en bra offensiv styrka, så det är viktigt att vi spelar i 60 minuter den gången. Det finns alltid utrymme för att förbättra oss, varenda aspekt av vårt spel. Vi spelade inte perfekt den här kvällen, men vi spelade ändå lite bra hockey”, säger Ryan Lasch.

Även Fredrik Pettersson i kommande motståndaren ZSC Lions har nio poäng efter tre spelade matcher.