Lakers utmanar Frölunda om guldet

Har coacherna rätt? Jag tror det. Det är Frölunda och Växjö som slåss om guldet i april.

Samtidigt som SHL har upptaktsträff på Vasateatern i Stockholm är det full aktivitet i Frölundaborg. Defensive coachen Pär Johansson gapar ut övningarna i bästa Roger Rönnberg-style – och det är tätt, intensivt och fyllt med leenden.

Det här är SHL:s guldfavorit, om du lyssnar på tränarna.

Fem tränare ger Frölunda tipset, Växjö Lakers kommer tvåa med tre gyllene tips – och frågar du mig så är det här SM-finalen i april.

LAKERS HAR VÄRVAT keepern Viktor Fasth från CSKA Moskva i KHL – och det här kan vara SHL:s allra bäste när säsongen summeras. Backen Daniel Rahimi var så pass nära Frölunda inför slutspelet förra säsongen att hans tröja till och med hann tryckas upp med nummer 48.

Det föll på löneanspråk och landslagsbacken finns numera i Vida Arena i Småland.

”Jag har aldrig varit med om att vinna något stort. Det är min största dröm”, säger Rahimi på Vasateatern.

Det här är en värvning som Frölunda i mina ögon hade mått oerhört bra av. Tuff, spelskicklig och fylld med rutin. En förebild för unga killar, alltså.

Coach Sam Hallam är inne på samma spår – för Lakers bygger nytt.

”Det är första gången som jag inte har någon spelare som är äldre än mig. Tidigare har jag fått jobba hårt för att vinna de äldre spelarnas respekt”, erkänner Sam.

En ung talang i Lakers som blir intressant i vinter är Ånge IK-fostrade Elias Pettersson från Timrå IK. Det är en av landets mest lovande – och nu får han visa upp sig i SHL-miljö. Vancouver Canucks valde honom som femma i draften i somras – och det visar hur höga tankar det finns på andra sidan Atlanten.

 

JAG HAR NÄMNT det förut, men tar det gärna igen. Den nya tekningsbedömningen, snodd från NHL, innebär att du får sparka pucken vid tekning och att tekaren får en andrachans om det blir fel vid första nedsläppet.

Det kommer Frölundas kapten Joel Lundqvist, som ofta blir bortdömd, att vinna på.

 

TILL SIST: Jag avslutar med ett citat från Roger Rönnberg – om Ryan Lasch.

”Lasch är ett komplett nyförvärv för oss. Han hjälper sina lagkamrater och är grym att ha i laget!”

Det är min poängkung när serien summeras.

 

 

Plus

NHL-förstärkning. Det är roligt att se Frölunda locka till sig NHL-proffsen på sommaren. Den här dagen tränar schweizaren Kevin Fiala från Nashville Predators med klubben.

Minus

Färjestad. Det blir säsongens flopp i mina ögon.

6 kommentarer om “Lakers utmanar Frölunda om guldet

 1. Läste på Text-Tv att Mikael Renberg tror att Skellefteå blir svenska mästare ! Men det är väl något han måste säga för att bo kvar i byn!!

  1. SAIK kan bli riktigt farliga I ett slutspel. Får deras förstalina till det I PP kan de bli farligt. Även FHC kommer behöva lita mycket på att SuperSpetsen levererar I PP. Medan lag som Växjö och HV har ett starkare 5mot5 men svagare pp från senaste år. Skulle Växjö’s PP komma upp i normal standard för ett top lag så tror jag vi blir farligt. Men PP är vår arkilleshäl…

 2. Växjö hade ju bättte lag förra året och främst då backsidan var ju magisk. I år är det klart mindre spelskicklighet på backen med något mer tyngd. Kanske det som behövs.

  Alltid kul att vara med där upp och slåss om det och en final mot Frölunda är nog ingen omöjlighet även om vägen är lång. Ett tidigare mål måste vara att slå ut FHC från CHL. Inte för att man bryr sig om CHL som turnering. Men eftersom FHC satsar så hårt på den är det dags att någon skickar ut dem.

  Angångede spelare vill jag slå ett slag för Nisse Carnbäck som jag tror kommer få ett stort genombrott iår. Var mycket bra innan han tacklades av en gammal FBKare i Davos och gick av skadad. Synd.

  Men lasch är ju alltid farlig så det blir en intressant match på fredag. Vad tror du Im Welch i Frölunda på ett korttidskontrakt från första oktober?

  1. Ingenting avgörs i början på September, så jag säger ingenting om vilka som kommer spela en SM-final framåt vårkanten. Det är öppet och flera lag som kan vara med och slåss om det, att fem tippar Frölunda som vinnare.. Betyder inte ett skvatt.

Kommenteringen är stängd.