Oväntat – men ett år till i SHL är helt rätt

170824 Frölundas Lias Andersson under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Lions Zürich den 24 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
Bild: MICHAEL ERICHSEN

”Jag åker för att stanna där i femton år”, sa Lias Andersson innan han klev på flyget till New York och Rangers.

Den inställningen är underbar – och jag trodde faktiskt att talang kombinerat med tjur skulle ge åtminstone nio matcher i världens bästa hockeyliga.

Men nu har Alain Vigneault, huvudcoach i Rangers, bestämt att Andersson mår bäst av ett år till i SHL.

Liten rink, tuffare spel – det märktes redan i Traverse City-turneringen att 18-åringen hade en del trubbel och det var han snabb med att erkänna.

”Jag hade ingen aning om hur fort det skulle gå. Det var som en helt annan sport”, sa han till GP.

I de ordinarie träningsmatcherna, med lagkompisar som passar och inte bara solokör, har Andersson varit snäppet bättre och fått beröm av sin kommande coach.

I sista matchen med Rangers-tröja var dock Lias placerade i en defensiv roll i fjärdekedjan. Han täckte bland annat fyra skott och ett tog rätt illa på foten …

Men att Andersson återvänder till Sverige tackar förstås hjärteklubben Frölunda för. Nu blir det ett år i klubben som han växte upp med – och han får även följa med på pappas Niklas tröjhissning den 21 oktober mot Skellefteå.

Som sagt – rätt oväntat, men ändå helt rätt.

Jag tror att Andersson kommer att se till att vara redo när han väl sticker till New York igen. Den gången vet han precis vad som krävs – och den gången kommer han garanterat att stanna för gott.

Så tjurig och så talangfull är han.

2 kommentarer om “Oväntat – men ett år till i SHL är helt rätt

Kommenteringen är stängd.