En viktig signal från Frölunda

Det är söndag i Frölundaborg och det äldsta juniorlaget möter Malmö Redhawks.
På läktaren sitter 119 åskådare – och i en sektion ser det ut så här.

✅ Ordförande Mats Grauers.

✅ General manager Christian Lechtaler.

✅ Sportchef Fredrik Sjöström.

Huvudcoach Roger Rönnberg.

✅ Backcoach Pär Johansson.

✅ Målvaktscoach Kristoffer Martin.

✅ Fyscoach Pär Edlund.

✅ Akademiansvarig Mikael Ström.

Det är en imponerande laguppställning, nåt som NHL-scouterna på plats i arenan alltid imponeras av. Det sänder en signal genom föreningen:

Vi tror på er.

Vi ser er.

Vi kommer att ge er chansen.

På lördagen fanns det för övrigt 14 olika NHL-klubbar på plats i Göteborg för att kolla upp kommande tänkbara stjärnor. 

Matchen? Den vinner FHC med 5-2 till slut.  Skövde-fostrade Jesper Emanuelsson gör ett par mål på pass från Munkedals-fostrade Pontus Andreasson.

Den sistnämnde ratades förresten av Frölunda när det var dags för gymnasieuttagning vid 16 års ålder. Han började istället på Kungälvs hockeygym, gick de två första åren där – innan FHC kom på att de missat nåt.

Första året var tungt, tre poäng på 40 spelade matcher.

Nu – som 19-åring – har det lossnat. Pontus har fyra mål och fem assists på sex spelade matcher – och är ett bevis på att det går att komma in i efterhand.

Det finns också sju andra lokala killar i J20-laget som liksom Pontus ratades av Frölunda vid gymnasieuttagningen – men har fått chansen i efterhand efter inledande gymnasiestudier i exempelvis Malmö och Troja-Ljungby.

Det tycker jag är en bra väg att gå.

4 kommentarer om “En viktig signal från Frölunda

  1. Är bra gjort att lyckas locka till sig så många unga spelare. Roger R passar mycket bättre som U20 coach. Varje gång Frölunda förlorar beror de på att de tränar så hårt. Det tas alltid upp av honom, börjar bli komiskt.

    1. Varje gång Växjö förlorar, vad beror det på då? Sega ben och skallar..
      Du vet att det tränarna säger i intervjuerna inte alls behöver vara det som sägs i omklädningsrummet. Fan vad dåliga ni är, det kanske man inte säger. Det inger inget självförtroende direkt.

      1. Vad sägs om: vi förlorade mot ett fördagen bättre lag. Har du hört rönnberg säga det på någon presskonferans? Antar att du inte sett så många presskonferanser med Hallam.

Kommenteringen är stängd.